Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Športniki CUDV Radovljica s kolajnami z zimskih svetovnih iger Specialne olimpijade

V Center za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica so se vrnili štirje športniki, ki so pretekli vikend zaključili tekmovanja na zimskih svetovnih igrah Specialne olimpijade. Anja Kuhar, Tadej Kramberger, Barbara Peterka in Nace Mencinger so med 3.000 športniki iz 110 držav dosegli izjemne uvrstitve, skupaj so prejeli kar šest kolajn.
Od 14. do 25. marca 2017 so v Avstriji v  Schladmingu, Ramsau in Grazu organizirali zimske svetovne igre Specialne olimpiade. Slovensko delegacijo je zastopalo 18 športnikov, ki so tekmovali v treh različnih športih: alpskem smučanju, teku na smučeh in krpljanju.

Na podlagi rezultatov z državnih tekmovanj so se v slovensko ekipo uvrstili štirje športniki CUDV Radovljica. Tekmovali so v ekipi CUDV Radovljica in ekipi Sožitje Radovljica. V alpskem smučanju sta tekmovala Tadej Kramberger, ki je dosegel četrto mesto v veleslalomu, Anja Kuhar je v superveleslalomu dosegla tretje mesto. Nace Mencinger je v teku na smučeh zablestel na najvišji stopnički v štafeti 4 x 1 km in na tretji stopnički v kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Barbara Peterka pa je v krpljanju zasedla drugi mesti na 400 metrov in v štafeti 4 x 400 metrov. V krpljanju na 200 metrov je dosegla tretje mesto. V ekipo je bil kot trener krpljanja izbran Jure Vajs, športni pedagog CUDV Radovljica.

Slađana Anderle, direktorica CUDV Radovljica, je ob sprejemu športnikov poudarila: »Resnično ponosni smo na naše športnike. Stalno gibanje in vzdrževanje telesne pripravljenosti je naša vrednota. Ponovno smo dokazali, da z dobrim vodenjem lahko dosegajo vrhunske rezultate na svetovni ravni.«

Tudi športniki so izrazili svoj ponos. Poudarili so, da so za njimi ne le odlični športni dosežki, temveč tudi izjemna doživetja in izkušnje, ki jih lahko ponudi le svetovni dogodek. S tem so potrdili, da ne štejejo le stopničke temveč tudi možnost in priložnost, da se takih iger udeležiš. Zaključek in posebno veselje pa je bil tudi nacionalni sprejem, ki je bil v torek v Mariboru. Na njem jih je presenetila celo Ilka Štuhec. Čeprav so se komaj zaključile svetovne zimske igre v CUDV Radovljica že načrtujejo nove podvige na športnem področju. Med drugim bodo organizatorji Regijskih letnih iger Specialne olimpiade Slovenije ter že tretjič lastne tekaške prireditve imenovane Naš tek.

Oglejte si tudi