Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v športnem plezanju 2017, Tržič

Pretekli vikend se je v Tržiču odvilo 4. tekmovanje za državno prvenstvo v težavnostnem športnem plezanju.

Prvi dan so bile na sporedu srednje in starejše kategorije. Pri srednjih kategorijah smo Radovljičani imeli štiri predstavnike. Najbolje se je odrezala Vita Lukan, ki je po 2. mestu v kvalifikacijah v nekoliko prelahkem finalu zasedla končno 2. mesto v kategoriji kadetinj. Dobro je plezal tudi Luka Potočar, ki je vodstvo po kvalifikacijah zapravil zapravil z napako v finalni smeri. Zasedel je končno 3. mesto. Pri starejših deklicah sta nas zastopali Nina Grošelj in Lara Nikolič. Zasedli sta 26. mesto.

V članskih kategorijah so imeli 4 predstavnike. Poleg Vite in Luka sta nastopila še Igor Primc in Domen Škofic. Igor je žal izpadel po kvalifikacijah in zasedel 17. mesto, ostali trije pa so se suvereno uvrstili v finale. Luka in Vita v večernem finalu nista pokazal najboljšega plezanja. Na koncu je bil Luka 10., Vita pa 7. Domen Škofic je z odličnim plezanjem, najboljšo višino v obeh krogih in zmago dokazal, da je še vedno najboljši slovenski plezalec. (napisal: Domen Švab)

Drugi dan državnega prvenstva so nastopile še mlajše kategorije. Najprej so s plezanjem pričeli cicibani in cicibanke. Gorazd Jurekovič je v prvi smeri prišel tik pod vrh, kar je zadostovalo za 5. mesto, druga smer je bila malo prelahka, kajti kar štirje plezalci so dosegli vrh. Na koncu je zasedel še vedno odlično 4. mesto. Odlično sta se odrezali Ela Glavač in Lina Laharnar, ki sta zasedli 5. in 6. mesto.

S plezanjem so nadaljevali mlajši dečki in mlajše deklice. Najbolje se je odrezala Hana Humerca, ki je po prvi smeri zasedala 3. mesto, v drugi smeri pa je rezultat še malo popravila. Na koncu je zasedla odlično 2. mesto. Eva Puhar in Maja Arnež sta zasedli 7. in 16. mesto.
Fanta Nejc Skumavec in Jan Ulčar sta plezala malo slabše kot sta sposobna ter zasedla 9. in 13. mesto. (napisal: Luka Štefan)

Cicibanke

5. Ela Glavač
6. Lina Laharnar

Cicibani

4. Gorazd Jurekovič

Mlajše deklice

2. Hana Humerca
7. Eva Puhar je bila
16. Maja Arnež

Mlajši dečki

9. Nejc Skumavec
13. Jan Ulčar

Starejše deklice

26. Lara Nikolič
26. Nina Grošelj

Kadetinje

2. Vita Lukan

Kadeti

3. Luka Potočar

Članice

7. Vita Lukan

Člani

1. Domen Škofic
10. Luka Potočar
17. Igor Primc

Končni rezultati so tukaj, neka fotografij pa v galeriji. Po 14 dnevnem premoru bo v Škofji Loki na sporedu še predzadnja tekma letošnjega državnega prvenstva.

Oglejte si tudi