Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Priporočila SPV za obnašanje v prometu v obdobju sobivanja s koronavirusom

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v občini Radovljica v času epidemije koronavirusa priporoča, da v prometu ravnamo posebno razumno, bodisi kot pešci, kolesarji ali vozniki motornih vozil.

Za sprehode skušajmo uporabljati manj obljudene poti, hkrati pa pazimo na ustrezno varnostno razdaljo (po priporočilih 2 m) do ostalih pešcev in kolesarjev. Umike načrtujmo pravočasno in smiselno, da ne bomo nepremišljeno stopali po vozišču ali po neugodnem terenu izven njega (luknje, jaški...). Na vse to ne pozabimo tudi med tekom.

Kot kolesarji prav tako vzdržujmo ustrezno razdaljo do drugih udeležencev, da se v športnem zanosu zaradi bližine ne okužimo ali ne okužimo ostalih. Prav tako pazimo na ustrezno hitrost, ustrezno zaščitno opremo (čelada, ščitniki...) in površino pod kolesi, da se izognemo prometni nesreči.

Kot vozniki motornih vozil skušajmo skrbno načrtovati poti in obiske bencinskih servisov in s tem zmanjšajmo izpostavljenost koronavirusu na teh točkah. Vozimo umirjeno in se tako v največji možni meri izognimo nevarnim situacijam in potencialnim prometnim nesrečam. Z ekonomično vožnjo bomo zmanjšali porabo goriva ter posledično zmanjšali obiske bencinskih črpalk ter tveganje okužbe.

Če nosite zaščitna sredstva (maske, rokavice, zaščitne obleke), poskrbite, da vas med vožnjo ne motijo, vam ne zmanjšujejo vidnega ali slušnega polja.

V tem težkem obdobju nas obhajajo različne misli in čustva, v prometu pa moramo biti zbrani. Zato bodimo strpni v prometu, da bomo zmanjšali obiske bencinskih servisov in zmanjšali število prometnih nesreč in s tem razbremenili urgentne službe.

Srečno!

SPV Radovljica

Oglejte si tudi