Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

V Begunjah vabijo na 2. Urhov semenj

V nedeljo, 2. julija, pred praznikom župnijskega zavetnika sv. Urha, bodo v Begunjah pripravili Urhov semenj.
Prva julijska nedelja je v Begunjah tako za domačine kot za vse obiskovalce iz drugih krajev prav posebna. Društva in organizacije, ki delujejo v kraju, bodo po lanskem dobro sprejetem dogodku ponovno pripravili Urhov semenj. Povezali so se turistično društvo, krajevna skupnost, gasilsko društvo, župnija, Društvo za aktivno preživljanje prostega časa Ejga in številni posamezniki ter s skupnimi močmi pripravili zanimiv in pester program, ki ga povezuje skupna ideja po obujanju tradicije in povezovanju v kraju. 

 

Semanje dogajanje se bo pričelo ob 9. uri s slovesno sv. mašo v župnijski cerkvi z blagoslovitvijo obnovljene fasade cerkve, ki jo bo opravil škof dr. Anton Jamnik. Po maši bo na župnijskem dvorišču pogostitev in nastop Pihalnega orkestra Lesce, ki bo v sprevodu pospremil obiskovalce na prireditveni prostor v centru Begunj. V kulturnem programu ob 11. uri bodo nastopili Pihalni orkester Lesce, Župnijski otroški pevski zbor Kor bend in Folklorna skupina KPD Lesce. Posebnost bo odprtje razstave na prostem z naslovom Življenjska pot in delo knezoškofa dr. A. B. Jegliča. Med 12. in 13. uro bo čas za kosilo. Kulinarika Urhovega semnja bo sestavljena predvsem iz jedi, povezanih s sv. Urhom – ribe in piščanca.

 

Aktivnemu druženju v tradicionalni rekreativni pohodni dogodivščini z zanimivimi in interaktivnimi točkami se boste lahko pridružili ob 12.30 uri. Začetek 6. Begunjske avanture bo pred info točko turističnega društva v centru Begunj. Družabna aktivnost je namenjena tako skupinam, posameznikom različnih starosti in tudi družinam, ki se na poti skozi vas srečajo z različnimi nalogami in izzivi, povezanimi s spoznavanjem kraja in okolice. 

 

Od 13. ure dalje pa sledi druženje z ansamblom Veseli Begunjčani.

Sejemsko dogajanje bodo zaokrožile stojnice z dobrotami in izdelki domače obrti. Organizatorji Urhovega semnja bodo veseli vseh, ki se jim boste ta dan pridružili na vsaj kakšnem izmed dogodkov.  

Informacije - Facebook: urhov.semenj

 

Oglejte si tudi