Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Začetek gradnje prizidka vrtca Lesce

Na javnem razpisu za rekonstrukcijo in gradnjo vrtca Lesce je bil izbran izvajalec Kovinar – gradnje st d.o.o. z Jesenic. Župan Ciril Globočnik je z direktorjem podjetja Mirkom Kraševcem danes dopoldne podpisal gradbeno pogodbo.

Izgradnja prizidka vrtca se bo začela še v tem mesecu, rok za zaključek del pa je 31. 5. 2014. Dela bodo organizirana tako, da bodo čim manj moteča za izvajanje programa v vrtcu. V prizidku bo pet novih igralnic za tri oddelke prvega in dva oddelka drugega starostnega obdobja ter dodatna igralnica za različne dejavnosti otrok, vgrajeno bo tudi dvigalo. S tem bo v obstoječem vrtcu v prihodnjem šolskem letu prostor za oba oddelka vrtca, ki začasno delujeta v prostorih leške osnovne šole. 

 

Rekonstrukcija obstoječe stavbe vrtca se bo začela 1. 6. 2014, končana pa bo 31. 8. 2014. Obsegala bo celovito energetsko sanacijo, ureditev mansarde za prostore zbornice, osebja in knjižnice, povečanje in preureditev pralnice ter kuhinje in ponovno pridobitev športne igralnice. V nekdanji telovadnici sta namreč zaradi prostorske stiske urejeni dve igralnici. 

 

V stavbi vrtca Lesce je trenutno prostora za 8 oddelkov, po zaključku obeh naložb pa bo lahko odprtih 11 oddelkov. Pogodbena vrednost obeh naložb znaša približno 2,066 milijona evrov, od tega je občina za energetsko sanacijo vrtca na razpisu Ministrstva za infrastrukturo in prostor pridobila 392 tisoč evrov iz kohezijskega sklada EU, preostala sredstva pa bo občina zagotovila v proračunih za leti 2013 in 2014.

 

Vir: Občina Radovljica

Oglejte si tudi