Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Urnik testiranja in naročanje na cepljenje maturantov

Tudi v tednu od 19. do 23. aprila bodo v Zdravstvenem domu Radovljica testiranje na okužbo s covidom-19 izvajali po naslednjem urniku:.

ponedeljek

Naročene skupine

torek

7.30

9:00

Naročene skupine

10:00

12:00

Množično testiranje

 sreda

14:00

15:00

Naročene skupine

16:00

19:00

Množično testiranje

četrtek

/

Ni testiranja

petek

7.30

9.00

Naročene skupine

10:00

12:00

Množično testiranje

Za zaposlene, ki potrebujejo redna tedenska testiranja za opravljanje dela, se delodajalec za termin dogovori z Zdravstvenim domom Radovljica (kontakt: alenka.groselj@zd-radovljica.si).

V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju ostanite doma in se samoizolirajte, pokličite svojega zdravnika, počivajte in pijte zadostno količino tekočin.

Na testu pozitivna oseba naj obvesti svoje kontakte, ki so nastali do dva dni pred potrditvijo okužbe. Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo, z namenom preprečitve širjenja okužbe.

Naročanje maturantov na cepljenje proti covidu-19 

V Zdravstvenem domu Radovljica naročanje maturantov na cepljenje proti okužbi s covidom-19 poteka preko prijave s spletnim obrazcem, ki je dostopen na tej povezavi. O uspešni oddaji prijave preko spleta, boste prejeli avtomatsko potrdilo na vaš elektronski naslov. O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni s SMS sporočilom. 

Pod opombe morate navesti, da ste maturant, in šolo, na kateri opravljate maturo.

Na cepljenje se preko spletnega obrazca lahko prijavite vsi maturanti, ki imate izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Radovljica.

Ostali maturantje, ki imate stalno bivališče v občini Radovljica in bi se cepili v Zdravstvenem domu Radovljica, se lahko prijavite preko e-pošte na naslov: cepljenjeRad@zd-radovljica.si.

Pri vabljenju na cepljenje upoštevajo nacionalno strategijo. Prijave na cepljenje sprejemajo še danes, 19.4.2021, do 10. ure. 

Pogosta vprašanja in odgovori

1. S katerim cepivom bomo cepljeni?

Po strategiji boste cepljeni mlajši od 18 let s cepivom Pfeizer, starejši s cepivom proizvajalca Astrazeneca.

2. Kje poteka cepljenje?

Cepljenje poteka v Zdravstvenem domu Radovljica, v novi telovadnici. Dostop je mogoč preko parkirišča za lekarno.

3. Kaj potrebujem s seboj na cepljenju?

S seboj imejte zdravstveno izkaznico, zaščitno masko in seznam rednih zdravil, ki jih jemljete. Cepilno kartico cepljenja proti covidu dobite ob prvem cepljenju.

4. Če sem prebolel okužbo s covidom-19, kdaj se lahko prijavim na cepljenje?

Po trenutnih državnih smernicah vas lahko na cepljenje povabimo 6 mesecev po preboleli okužbi, torej če ste covid preboleli pred novembrom 2020, se lahko prijavite.

Zdravstveni dom Radovljica

Oglejte si tudi