Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Novo šolsko leto v radovljiških osnovnih šolah in vrtcih

Radovljiške vrtce bo od 1. septembra lahko obiskovalo največ 779 otrok, od tega 187 otrok prvič vstopa v vrtec. Gostovanje oddelka vrtca v prostorih radovljiške osnovne šole se zaradi večjega števila oddelkov prvega razreda z novim šolskim letom zaključuje, zato se število oddelkov vrtca v primerjavi s preteklim letom zmanjšuje za en oddelek. Tako je v radovljiških vrtcih v šolskem letu 2015/2016 oblikovanih 42 oddelkov.

 

Osnovne šole v radovljiški občini pa bo v šolskem letu 2015/2016 obiskovalo 1637 učencev, kar je 11 več kot leto poprej. Med njimi bo 211 prvošolcev, 12 več kot preteklo šolsko leto.

 

To poletje je občina zaključila energetsko sanacijo leške šole in zadnjo fazo begunjske osnovne šole z energetsko sanacijo fasade, v vrtcu v Kropi pa je bilo zamenjano stavbno pohištvo in talne obloge v vseh treh igralnicah. V času šolskih počitnic so na vseh osnovnih šolah izvajali tudi vzdrževalna dela, med večjimi so obnova sanitarij na OŠ F. S. Finžgarja Lesce in OŠ Antona Janše Radovljica, v teku je še ureditev kotlovnice na lesno biomaso (pelete) na Podružnični šoli Ljubno. Za obnove in investicijsko vzdrževanje šol občina letos namenja skoraj 800 tisoč evrov.

 

V območju OŠ A. T. Linharta Radovljica bo do 1. septembra urejena varna šolska pot, za učence, ki prihajajo v šolo iz smeri Kranjske ceste. Obnovljena je bila tudi pešpot ob Obli gorici od zdravstvenega doma in na novo urejena od Borove hiše mimo Šlandrovega doma do šole. Za varnejšo pot v radovljiško šolo je bila izvedena še talna osvetlitev prehoda za pešce čez Gorenjsko cesto pri teniškem igrišču. Pri OŠ Staneta Žagarja v Lipnici pa je bila stara avtobusna nadstrešnica zamenjana z novo in s preureditvijo postajališča zagotovljena boljša preglednost ter da se učenci, ki čakajo prevoz, zadržujejo na površinah, namenjenih za pešce

 

Policisti, občinski redarji, gasilci in drugi prostovoljci bodo v prvih šolskih dneh spremljali varno pot otrok na najbolj obremenjenih križiščih in šolskih poteh. Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu v občini Radovljica pa je že poskrbe za namestitev transparentov in drugih označb, ki voznike opozarjajo na začetek novega šolskega leta.

Oglejte si tudi