Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-1°C
JUTRI
5°C
-4°C
Oceni objavo

Kres, možnarji, tekmovanja, predvsem pa zavedanje pomena dneva državnosti

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska je obeležilo praznovanje dneva državnosti. To se je začelo že na predpraznični večer s prižigom kresa na Suhrni in s streljanjem z možnarji, kar je ustvarilo praznično vzdušje.

Na sam praznični dopoldan, v nedeljo, so se ob veteranskem domu najprej odvijale športne igre. Tekmovanja so potekala v streljanju, pikadu, šahu, prstometu dvojic in metu bombe. Kegljanje je bilo izvedeno že med tednom.

Zmagovalci posameznih tekem so za svoje dosežke prejeli medalje. Pri kegljanju, ki je potekalo 22. junija 2023, so bili zmagovalci Brane Bakič, Bojan Miklič in Brane Rogelj. V streljanju so slavili Martina Šmitek, Franc Rabič in Ivan Lotrič. Pikado so najbolje izvedli Božo Repovž, Slobodan Ilič in Stane Repovž, medtem ko so se pri šahu izkazali Dušan Zorko, Primož Kosmač in Drago Buha. V prstometu so bili najbolj uspešni Slobodan Ilič in Zlato Groznik, Franci Faganel in Joža Varl ter Stane Repovš in Božo Repovš, pri metu bombe pa Matjaž Nardin, Slobodan Ilič in Dane Kovačevič.

Ob dvanajsti uri je sledila krajša proslava, na kateri je nastopil Veteranski pevski zbor pod vodstvom Metke Rutar Piber. Udeležence je nagovoril podpredsednik združenja, Edi Ferkolj. Po podelitvi medalj zmagovalcem športnih iger je sledilo prijateljsko druženje, obogateno s pogostitvijo. Vsi prisotni so uživali v prijetnem vzdušju ter se veselili skupnega druženja.

Praznovanje dneva državnosti v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska je bilo uspešno in prijetno. Dogodek je povezovalno prispeval k občutku skupnosti in zavedanju pomembnosti tega dneva za Slovenijo.

Oglejte si tudi