Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
12°C
PON.
27°C
12°C
Oceni objavo

BALET PIZZICATO, LESCE: Kjer se rojevajo baletni umetniki z iskrico v očeh!

BALET PIZZICATO, LESCE, Baletna šola pod vodstvom Claudie Sovre, odpira svoja vrata v šolskem letu 2024/ 25 za dve starostni skupini. Pouk bo potekal po predvidenem urniku:

BALET PIZZICATO 1 - Program 4-6 razred BŠ, starost od 13 let naprej
- torek 17.30-19.30
- petek 17.30-19.30
- nedelja 17.30-19.30

BALET PIZZICATO 2 - Program od 1-3- razred BŠ - starost 9- 12 let
- torek 16.30-17.30
- petek 16.30-17.30

• Ob koncu šolskega leta učenci opravljajo izpit v Glasbenih šolah ali Konservatorijih (smer Balet) po obsežnejšem in zahtevnejšem ali osnovnem programu in s tem pridobijo veljavno izobrazbo za opravljen letnik.
• Udeleževali se bomo plesnih Festivalov, tekmovanj in kulturnih dogodkov na Gorenjskem s skupinskimi koreografijami, variacijami ali dueti. Udeležba je opcijska, v dogovoru z učenci in starši.
• Šolnina se plačuje do 15. v mesecu za tekoči mesec, po izdanem računu podjetja Claudia Sovre s.p.
• Na voljo je tudi individualno delo s Claudio, ki se obračunava posebej, po ceniku za šolsko leto 2024 / 25 (bo objavljen kasneje)
• Kontakt: balet.claudia@gmail.com ali 064 234 753
• Spletna stran: https://balet-sovre.si/
• Instagram: https://www.instagram.com/balletpizzicato/
• Facebook: https://www.facebook.com/claudia.sovre


Claudia Sovre se je rodila v Ljubljani, kjer je leta 1983 končala Srednjo baletno šolo v razredu prima-balerine Magde Vrhovec. Hkrati je uspešno zaključila Srednjo šolo za oblikovanje ter Glasbeno šolo Franca Šturma, smer klavir. Svojo več kot štirideset letno kariero v profesionalnem baletu je preživela kot profesionalna baletna plesalka, asistentka, pedagoginja in koreografinja v SNG Opera in Balet Ljubljana. Pedagoško delo je kot gostujoči pedagog razširila v različne plesne šole, baletne ansamble ter na seminarje v doma in v tujini. V septembru 2024 je zapustila ljubljansko Opero in se posvetila samostojnem poučevanju baleta in koreografiji. Od marca 2024 poučuje klasični balet v zArt - center gibanja v Lescah, kjer je pod okriljem svoje Baletne šole Balet s Claudio Sovre ustanovila Balet Pizzicato, Lesce, skupino šestih deklet, s katerimi se uspešno udeležujejo Plesnih Festivalov Sloveniji in tujini, v juniju 2024 pa bodo opravljala izpit iz 4. razreda Baletne šole – razširjeni in obsežnejši program in pridobile veljavno izobrazbo po učnem načrtu RS. V novem šolskem letu se bo skupina razširila in odprla vrata tudi mlajšim učencem, ki svoje baletno izobraževanje šele začenjajo.


Claudia je svoje baletno pedagoško znanje nadgrajevala na dodiplomskem študiju Akademije za ples AMEU-EMC. Diplomirala je leta 2019 iz smeri Balet ter pridobila naziv “diplomirana plesalka, koreografinja”. Trenutno piše magistrsko tezo v smeri Plesna pedagogika v isti instituciji. Poučuje po metodiki Vaganova, enem od današnjih najbolj razširjenih načinov poučevanja klasičnega baleta. Agripina. Vaganova je v njem združila eleganten, prefinjen stil francoske šole, lepoto in mehkobo rok ruske, ter energičnost in virtuozno tehniko nog italijanske šole. Claudia se pri tem poslužuje Varne prakse, in sodobnih pedagoških pristopov, kar omogoča optimalno poučevanje otrok z različnimi telesnimi predispozicijami in stopnjo baletnega predznanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite od septembra 2024 v eni od dveh starostnih skupin Baleta Pizzicato, Lesce.

Poleg vrhunskega poučevanja in ustvarjanja v čarobnem svetu baleta, vas vabimo tudi, da si ogledate videe mladih balerin, ki so del naše baletne skupnosti. Odkrijte čarobnost in eleganco naših plesalcev ter se prepustite navdihu, ki ga prinaša baletna umetnost.

Ballet Pizzicato, Enya Petra Zupan, Esmeralda

DUET PRALINE, Balet Pizzicato Lesce, koreografija in mentorstvo Claudia Sovre



Oglejte si tudi