Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Nove preventivne aktivnosti v Domu dr. Janka Benedika Radovljica

Občina Radovljica je v prizadevanjih za preprečitev oziroma obvladovanje morebitne okužbe s korona virusom poskrbela za dva zabojnika, ki ju danes postavljajo pred domom dr. Janka Benedika v Radovljici. V enem od turističnih objektov na območju občine pa so rezervirane tudi začasne nastanitvene zmogljivosti, ki bi ob primeru okužbe v domu omogočile samoizolacijo zaposlenih.

Tako kot vsi domovi za starejše imajo tudi v domu dr. Janka Benedika pripravljen scenarij, ki zajema predvidene aktivnosti v primeru, da bi bil stanovalec doma pozitiven na Covid 19. Direktor doma Alen Gril je pojasnil, da morajo dom razdeliti na tri cone (cona 1: zdravi, cona 2: sum na Covid 19 in cona 3: okuženi s Covid 19). V ta namen so na priporočilo koordinacijske skupine, imenovane s strani Ministrstva za zdravje, v dogovoru z Občino Radovljica in Civilno zaščito postavili dva kontejnerja, ki služita kot filter za cono s sumom na Covid 19 in cono z okužbo Covid 19. Namen je delovati preventivno, hkrati pa v primeru okužbe narediti vse, da se okužba ne širi. Trenutno v domu nimajo prisotne okužbe Covid 19, stanovalci pa se počutijo dobro.

Težke čase mnogi stanovalci doma premagujejo tudi s pomočjo sodobne tehnologije, zato vabimo občane, podjetja in druge organizacije, ki imate morda na voljo delujoč prenosni računalnik ali še bolje tablico, ki je ne potrebujete več, da le-to podarite stanovalcem doma. Glede morebitne donacije opreme lahko pokličete na telefonsko številko Občine Radovljica 04 537 23 39.

Oglejte si tudi