Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Muzej Avsenik

Muzej Avsenik v Begunjah na Gorenjskem vas bo popeljal v svet slovenske narodno-zabavne glasbe. V rojstni hiši njenih legendarnih ustvarjalcev, Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika, si boste ogledali zanimivo zgodbo svetovnega glasbenega fenomena.
Muzej Avsenik, ki se nahaja v sklopu gostilne Avsenik v središču Begunj, predstavlja razvoj in zgodovino narodno-zabavnega Ansambla bratov Avsenik. Legenda slovenske narodno-zabavne glasbe, Slavko Avsenik in njegov starejši brat Vilko Ovsenik, sta utemeljitelja zvrsti glasbe, ki je Begunje in Slovenijo v glasbenem smislu ponesla v svet. 

V vitrinah so razstavljeni izvirni inštrumenti glasbenikov in obleka, ki jo je Slavko Avsenik nosil na koncertnih odrih ali naslovnicah albumov. Na ogled so številna priznanja in nagrade, ki jih je Ansambel bratov Avsenik dobil za zasluge na področju glasbe in promocije Slovenije, ter zlate, platinaste in diamantne plošče za številne prodane plošče. 

V muzeju je skupinam na ogled tudi kratek dokumentarni film o ansamblu Avsenik z arhivskimi posnetki. Film je na voljo v slovenskem, nemškem, angleškem in italijanskem jeziku. V muzejskem prostoru se nahaja tudi trgovina z zgoščenkami, notnimi zapisi, glasbili in drugimi spominki. 

Zaključenim skupinam so ob predhodni najavi na voljo vodeni ogledi v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.

Večnamenska muzejska dvorana ima 70 sedežev.

Oglejte si tudi