Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
26°C
11°C
SOB.
28°C
13°C

(Z)nova Gverilska izposodnica v Kavarni Prešeren

Po tem, ko je lani s septembrom ugasnila Kavarna Prešeren v Prešernovi ulici v Radovljici, je z njo prenehala delovati tudi prva Gverilska izposodnica. Nova najemnica lokala Marjanca Fischer, ki je lokal prevzela v začetku letošnjega leta, se je odločila, da bo oživela tudi delovanje Gverilske izposodnice.

Radovljica, 24. julija 2019 - To se je, tako kot se za gverilsko dejavnost spodobi, zgodilo tiho in skorajda neopazno. V počitniškem vzdušju poletnega dopoldneva, nekje med postreženimi kavami in sokovi na kar lepo obiskani dopoldansko osvežujoče senčni terasi je Gverilska izposodnica dobila svoje mesto v "zadnji sobi".

Odsihmal bodo tam na voljo knjige, ki jih bodo obiskovalci lahko prebirali, ko jim bo zahtevna bralska duša zahrepenela po več, kot nam ponujajo časopisi, ki so tam tudi na voljo. Ako jih bo kakšna knjiga posebej pritegnila, si jo bodo lahko odnesli, kot se temu danes rado reče "to go" (za domov). A le pod pogojem, če bodo tam v zameno pustili kakšno svojo knjigo, za katero mislijo, da bi utegnila zanimati še koga drugega.


Gverilsko izposodnico podpirata tudi Občina Radovljica in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica, njen utemeljitelj pa je društvo Prava beseda iz Radovljice.

To je četrta ustanovljena Gverilska izposodnica v Radovljici.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi