Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Ob zaključku 13. sezone bralne akcije Ta veseli knjižni svet

Knjižničarke in knjižničarji Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica smo v vseh svojih enotah že 13. leto zapored z bralno akcijo za odrasle Ta veseli knjižni svet vabili bralke in bralce k sodelovanju. Letos je kar 131 bralk in bralcev prebralo vsaj 7 predlaganih del. Skupaj so prebrali 1277 del. Najbolj prizadevna bralka je prebrala 57 knjig.

V Linhartovi dvorani je bil ob zaključku bralne akcije prav poseben večer, saj smo v goste povabili izjemno umetnico, pevko Vito Mavrič, ki ima za seboj že več kot 35-letno umetniško ustvarjanje. Ob spremljavi pianista Jake Puciharja se je s svojim glasom in odrsko prezenco dotaknila čustev slehernega poslušalca.

Glasbeni večer je tako sklenil bralno akcijo, v kateri smo od oktobra do aprila s pripravljenimi knjigami vabili na slikarsko obarvan potep po Parizu, mestu kulture, ljubezni in veselja do življenja. Med prvimi petimi najbolj branimi deli so tri izjemne upodobitve življenj umetnikov in njihovih muz oziroma njihovih slikarskih dosežkov: Dekle, ki si ga zapustil ( J. Moyes), Frida Kahlo in barve življenja (C. Bernard) in Dekle z bisernim uhanom (T. Chevalier), dva naslova pa svoj dogajalni prostor najdeta v Parizu in okolici: Léon in Luise (A. Capus) in Izgubljene Parižanke (P. Jenoff).

Najbolje ocenjena romana sta bila mladinska: Dragi Vincent (M. Hager) in No in jaz (D. de Vigan). V obeh sta vas pretresli zgodbi dveh mladih deklet, ki kljub slabim življenjskim pogojem iščeta moč za preživetje, prva s pomočjo umetniškega ustvarjanja, druga s prijateljstvom.

Tokrat smo več prostora namenili tudi likovnim monografijam in priročnikom ter tako poskrbeli tudi za izobraževalno in ne le razvedrilno branje.

K sodelovanju smo povabili tudi udeležence treh bralnih klubov, dveh radovljiških in enega kroparskega, kjer je na rednih mesečnih srečanjih 34 bralk in bralcev skupaj pregledalo več kot 20 različnih naslovov.

Prijeten večer smo zaključili s prevzemom nagrad in priznanj ter povabilom k sodelovanju oktobra, ko bomo pripravili nov seznam z zanimivimi naslovi. Misel ene izmed bralk: »Resnična umetnost preži tam, kjer je ne pričakuješ«, bi lahko razširili tudi na druga področja umetnosti in življenja nasploh, in sicer z željo, naj nam sreče, tudi pri izbiri dobrih knjig, nikoli ne zmanjka.

Barbara Klinar

Galerija utrinkov zaključne prireditve

Oglejte si tudi