Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Gorenjski izbor za letošnje tekmovanje piscev seniorjev je končan

Na Jesenicah je bilo teden dni nazaj prvo v nizu srečanj letošnjega merjenja moči peres piscev seniorjev V Zavetju besede. Na Gorenjski del so prišli tako pesniki, prozaisti in avtorji dramskih besedil, starostni razpon pa je bil kar širok - od nekaj čez 30 do 70+. Dr. Zoran Pevec, ki je bil selektor za Gorenjsko že lani, je dejal, da so razlike v kakovosti poslanih prispevkov izjemno majhne, a se on na koncu mora odločiti zgolj za dva.

V svojem končnem poročilu je med drugim zapisal:

"Tako sem se glede na primerno uporabo sodobnega jezika, inovativnih estetskih postopkov, povezave naslova prispevkov z besedilom, stilne fluidnosti, povezanosti zunanje z notranjo formo, možnega dialoga z bralcem in horizonta bralčevega pričakovanja ter morebitne umestitve v družbeno problematiko, odločil, da za državno srečanje nominiram prispevka z gesloma Gor_Krotta_Odrasli_JSKD_2023 in Bela mesečina." (Imen izbrancev do zaključka redakcije še nismo dobili.)

Tekmovanje pripravlja Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije. Posebnost letošnjega srečanja sta bila udeleženca iz Radovljice, oče in sin Andrej in Gašper Kokot, ki sta sodelovala v isti starostni kategoriji (!).

Oglejte si tudi