Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert Gift of the heart

V ponedeljek, 20.10.2014, je v Linhartovi dvorani odmevala gospel glasba, sodobna duhovna glasba in pop. Evangelijska krščanska cerkev Radovljica je organizirala dobrodelni glasbeni dogodek z naslovom Spremenjen sem.
V videih so bili predstavljeni Slovenci, ki so v svojem življenju doživeli spreobrnitev in so svojo zgodbo želeli podeliti z drugimi. Predstavljeni so bili tudi citati iz Trubarjeve Cerkovne Ordninge, ki je prav v mesecu oktobru izšla v sodobnem slovenskem jeziku.

 

Tako kot leta 2013, so se tudi letos skupini na turneji pridružili gostje iz Slovenije. Večina koncerta je bila v angleščini, skupina pa je del programa izvedla tudi v slovenščini, da bi tako izrazila svojo hvaležnost za gostoljubnost in podporo lokalni skupnosti.

 

Vodja skupine Gift of the Heart, Lorin Miller, je več kot 20 let nastopal po vsem svetu. Leta 2007 je soustanovil skupino Gift of the Heart, umetniško organizacijo, ki izvaja velika glasbena dela v korist brezdomcev in brezpravnih.

 

Bog nas v Svetem pismu uči, da je pomoč sočloveku še kako pomembna, zato smo želeli kot cerkev organizirali dobrodelni koncert s katerim smo želeli pomagati mlademu dekletu po imenu Ajla. Od svojega rojstva pa vse do šestega meseca je bila čisto običajen, zdrav otrok, ki se je lepo razvijal. V 7. mesecu starosti je deklica zbolela za težko obliko meningitisa. Takrat se je njen dušeni razvoj ustavil. V Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica je prišla leta 2000. Kljub njeni popolni odvisnosti od drugih je nasmejano in hvaležno dekle. Ajla potrebuje pomoč pri hranjenju. Zato smo se namenili, da ji stopimo ob stran in pomagamo pri nakupu pripomočka »Neater Eater« s katerim bo Ajla lahko samostojno jedla.

Večer se je prijetno odvijal in mnogim obiskovalcem je sporočilo večera segel do srca. To so pokazali tudi s svojimi prostovoljnimi darovi, saj smo skupaj zbrali 524 EUR za nakup prilagojenega pribora za Ajlo. Verujemo, da se bo preostali del našel, saj celotni pripomoček stane 1500 EUR. Če bi želeli finančno prispevati  vas prosimo, da kontaktirate CUDV na tel. 04 537 02 00.

 

Zahvaljujemo se tudi združenju SAZAS za njihovo sodelovanju pri dobrodelnem projektu.

 

V veliko veselje nam je bilo kot Evangelijski krščanski cerkvi Radovljica sodelovati skupaj z CUDV-jem, ki opravlja tako pomembno delo v naši lokalni skupnosti.

 

Veselimo se že prihodnjega leta in ponovnega srečanja s skupino 'Gift of the Heart' ter nadaljnjih dobrodelnih akcij v našem mestu. 

Oglejte si tudi