Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
17°C
0°C
JUTRI
17°C
3°C
1166

Spomini na srednješolske dni

Darko Djurić, bivši paraplavalec in najboljši slovenski športnik invalid leta 2013 in 2018, se zelo rad spominja, kako je bilo v srednji šoli. Z njim se je pogovarjala Nika Brgant, vodja projekta Popestrimo šolo na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica.

Prosim, napišite na kratko nekaj o sebi in kakšno delo opravljate. 


Pozdravljeni, trenutno se ukvarjam z razvojem dveh spletnih platform na področju športa in zdravja, poleg tega se ukvarjam z motivacijskim nastopanjem in še kaj bi se našlo.  Hodili ste na EGSŠ Radovljica. Katero smer ste zaključili? 


Zaključil sem smer ekonomska gimnazija.  
Zakaj ste se odločili za šolanje na EGSŠ? Že ko sem prvič stopil skozi vrata, sem videl, da gre za pozitivno, vzpodbudno okolje, poleg tega pa je takratni ravnatelj pokazal veselje, da se vpišem na to šolo.  Ali vam je srednja šola dala povod za izbiro poklicne poti? 


Delno vsekakor, saj je veliko stvari, ki jih počnem po plavalni karieri, povezanih z ekonomijo.  Kaj ste se v srednji šoli naučili, da sedaj lahko uporabljate pri svojem delu? 


Osnove računovodstva, raznih ekonomskih strokovnih izrazov, nekatera znanja s področja makro- in mikroekonomije itd.  Kateri izmed srednješolskih dogodkov vam je najbolj ostal v spominu? 


Zagotovo prva šola v naravi v Fiesi v 1. letniku, kjer sem dodobra spoznal sošolce in seveda oni mene.  Če bi komu priporočili EGSŠ, kaj bi o tej šoli povedali? 


Da je zahtevna, profesorji veliko zahtevajo, a zagotovo zato dijaki veliko znajo. Imam zelo lepe in pozitivne spomine na sošolce in tudi osebje šole.  Če bi se lahko vrnili nazaj v srednjo šolo, kaj bi naredili drugače, kaj bi spremenili? 


Mogoče bi "malo" več poslušal pri večini predmetov.  Ste imeli najljubši predmet? Zakaj?   


Zgodovina in slovenščina. Zgodovina me je od nekdaj zanimala, prebral sem veliko knjig, slovenščina pa predvsem zaradi jezika, saj sem tudi sam (in še vedno) pisal. Uredila Ana Hlebanja, prof. slov. na EGSŠ Radovljica


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi