Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Gradnja kanalizacijskega omrežja v Begunjah

Gradnja kanalizacijskega omrežja v Begunjah, ki se je začela v začetku lanskega leta, sledi zastavljenim načrtom. Gorenjska gradbena družba je v aprilu dela preselila v zgornji del Begunj in doslej opravila približno 75 odstotkov vseh del. Ta v celoti obsegajo izgradnjo primarne in sekundarne kanalizacije v skupni dolžini 5.300 metrov.

 

Zaradi gradbenih del do konca maja še velja popolna zapora državne ceste. Po ureditvi križišča državne ceste in odseka ceste do Drage pa je cesta v dolino Drage prevozna za osebna vozila.

 

Izgradnja kanalizacijskega omrežja Begunje je del kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja. Vrednost projekta je približno 1,4 milijona evrov, od tega 1 milijon prispevata Kohezijski sklad in državni proračun. V občinskem proračunu za leto 2015 je za ta projekt zagotovljenih približno 720 tisoč evrov. V Begunjah se bo sočasno nadaljevala tudi rekonstrukcija primarnega vodovoda, katere ocenjena vednost del v letu 2015 znaša 300 tisoč evrov.

Oglejte si tudi