Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
1°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Čarobna Radovljica: Sladka prestolnica čokolade, čebelarstva in umetnosti življenja ob Alpah

Radovljica, s svojim srednjeveškim utripom in impresivnim razgledom na Karavanke ter Julijske Alpe, se danes predstavlja kot pravo sladko središče - znana kot Radol'ca. Poleg bogate tradicije čebelarstva in medarstva je mesto zaslovelo tudi po svojih sladkih doživetjih. Postala je neprekosljiva prestolnica čokolade.

V prečudoviti mestni graščini je nas, članice društva poslovnih žensk FAM, 15. novembra sprejel župan Ciril Globočnik, ki Radovljico vodi že četrti mandat. Njegovo uspešno vodenje in zaupanje meščanov se kažeta v urejenosti mesta ter nenehno naraščajočem številu turistov, ki vsako leto obiščejo to destinacijo. Poleg tega je bil tudi pionir ustanovitve edinega gorenjskega vinogradniškega društva Šparon.

Poudarek na kakovosti storitev, ki jih ponujajo domačini turistom, obogati tako posameznike kot celotno mesto - kulturne in kulinarične izkušnje, kot sta Festival čokolade in Okusi Radol'ce, pustijo izjemen pečat. Navdihujočo turistično predstavitev mesta nam je približala direktorica Zavoda za turizem, Kaja Beton.

Časi, ko nas je zajela pandemija, so bili tudi priložnost za nekaj novega, kar se je izkazalo v obliki butične čokoladnice ob Linhartovem trgu, ki združuje ročno izdelavo čokolade in prodajo. Lastnica sladke butične trgovine, Nataša Mikelj, je delila z nami zanimivo zgodbo o nastanku. Njihov uspeh je bil očiten, ko smo se same prepustile sladkim dobrotam, ki smo jih okušale v čokoladnici.

S svojim šarmom, eleganco ter izjemnim glasom nas je prevzela Manca Izmajlova, mednarodno priznana mezzosopranistka, mati, žena ter ambasadorka dihalnih vaj, ki prispevajo k bolj kakovostnemu življenju. Njena prepričljiva predstavitev je v nas vzbudila željo, da se naučimo pravilnega dihanja in vdihnemo življenje s polnimi pljuči.

Na koncu smo se pod vodstvom lokalnega turističnega vodnika sprehodile skozi osrčje mesta in se zaljubile v vsako zgodbo o njegovih znamenitostih, ki smo jih doživele skozi pripovedovanje.

Radovljica, ob vznožju Julijskih Alp, je nas, članice društva poslovnih žensk FAM, povsem prevzela.

Oglejte si tudi