Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
29°C
17°C
JUTRI
27°C
18°C
Rokometni klub radovljica
Deli
Šport in rekreacija, Športni klub

ROKOMETNI KLUB RADOVLJICA

Predstavitev

Rokometni klub Radovljica je eden izmed večjih klubov v naši občini, ki se ukvarja s kolektivnimi športi. Leta 2011 so zaradi želje po boljšem in kakovostnejšem delovanju iz sekcije ustanovili svoj klub, saj so se zavedali pomena dobrega dela in vzgoje lastnega igralskega kadra. V našem prostoru so ustvarili eno izmed bolj prepoznavnih rokometnih središč. Cilj kluba je jasen - ob jasno izraženih vrednotah in strategiji se lahko doseže kvalitetno delo z mladimi in ustvari domačo, borbeno in rezultatsko uspešno člansko ekipo.

Njihova mladinska šola je v Sloveniji vse bolj prepoznavna in vedno bolj številčna. Mini rokomet izvajajo na več osnovnih šolah v občinah Radovljica, Bled in Jesenice. Od leta 2013 ponovno, po nekajletni prekinitvi, nastopajo s člansko ekipo. Gre za mlado ekipo, ki je zaradi svoje mladosti in neizkušenosti deležna še veliko nihanj. Dejstvo je, da lahko fantje le s trdnim delom in enotnostjo ter z zmožnostjo podrediti se ekipi lahko uspešno nastopajo. Fantje pridno trenirajo in so na pravi poti, na poti, ki je sestavljena iz vzponov in padcev, a se vsi skupaj zavedajo, da le delo prinaša edini pravi rezultat na dolgi rok, in da v športu ni bližnjic.

Zavedajo se pomembnosti vzgoje lastnega igralskega kadra, zato so poskrbeli tudi za  močan trenerski kader. Krepijo delo na vseh šolah kjer se izvaja mini rokomet. Verjamejo, da je baza igralcev najboljši dolgoročni kapital društva. Stojijo na stališču, da vlaganje finančnih sredstev pomeni izjemno naložbo, saj, če drugega ne, otrokom omogočajo druženje, potovanja po Sloveniji, učijo jih fair-playa, timskega dela, discipline, skratka učijo jih življenja.

Rokometni klub radovljica Članska ekipa RK Radovljica 2014 23.10. - 26.10.201: Igralci rojeni leta 2003 v Monoštru na Madžarskem

Zadnje vsebine