Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
9°C
-1°C
SOB.
7°C
-1°C

VPIS - KEMPO ARNISKempo Arnis Federacija v septembru vabi k vpisu nove člane!

VEŠČINA ZA VSE ŽIVLJENJE!
KONTAKT: mitja@kempoarnis.com ; 030 720 062

Kaj je KEMPO ARNIS?

Je borilna veščina, sestavljena iz Ryukyu kempa, Modern arnisa in KAPAP-KRAV MAGA-ja.  

Naš osnovni program, vsebuje kompleten sistem zahtev za dosego črnega pasu oz inštruktorske stopnje v vseh treh veščinah in je uradno priznan pri najvišjih instancah na svetu (IRKRS, DKI, IMAFP, ANA). Kempo Arnis je tako Ryukyu kempo, Modern Arnis in KAPAP - Krav Maga v enem, hkrati pa vsebuje tudi vezne elemente, ki vse veščine poveže skupaj v enovito celoto in nenazadnje vse skupaj postavi v 21. stoletje, torej v moderno dobo.

Kempo Arnis je namenjen vsakemu človeku, ne glede na starost in trenutne fizične sposobnosti. Povdarek je na samoobrambi s povdarkom na scenarijih, kot se zgodijo na ulici (davljenje, prijem v giljotino, udarci, rušenje na tla, prijemi za roke, okoli telesa, grožnje,...). Čeprav je v moderni dobi to znano in značilno bolj za izraelske borilne veščine (Kapap, Krav maga), so na ta način so mnoga stoletja trenirali karate - kempo tudi na Okinawi, kjer je bil trening borilnih veščin namenjen izključno samo realni samoobrambi. Cilj Kempo Arnisa je nasprotnika kontrolirati ali pa onesposobiti do meje, ki nam omogoča varen umik. 

Poleg goloroke borbe, poučujemo tudi uporabo orožij, saj so v moderni ulični situaciji orožja vedno bolj prisotna. Borba z orožji, ki jo poučujemo bazira večinoma na filipinskih borilnih veščinah (Modern Arnis).

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi