Mateja Reš je skoraj dve desetletji združevala poklice kuharice, pisateljice, predavateljice, mame, moderatorke in prodajalke. Kasneje je z možem leta 2016 kupila dober hektar zemlje pod Obočnico v Zgornjih Gorjah in zasadila sadike z nekdanje priljubljene družinske Vrtnarije Reš v Mošnjah. Sodeluje z bližnjimi restavracijami, omenjenimi v Michelinovem vodniku, njena ekološka kmetija je na kratko opisana tudi v popotniškem vodniku Lonely Planet. Na trenutno verjetno najbolj znanem gorenjskem vrtu si lahko v zadnjem obdobju privoščite tudi doživetje, imenovano Vrt okusov in občutkov: sprehod po vrtu in pokušanje dobrot, pripravljenih v kuhinji pod kozolcem, kjer potekajo tudi redne kuharske delavnice.
Pranger je Matejo Reš povabil, ali bi kot umetniško senzibilna ustvarjalka pripravila kuharsko delavnico, ki bi povezala poezijo in hrano, in takoj je rekla: Rožce bodo. Cvetje, ki se pojavlja v poeziji, bomo okušali s poezijo. Mateja je s puncami, ki ji pomagajo na kmetiji, pripomogla tudi k izbiri malteščine kot izbranega jezika 22. Prangerja.
