Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
-2°C
JUTRI
10°C
4°C

Koncert Godalnega orkestra z dirigentom Igorjem Zobinom in s solisti

##VIEWS##
Organizator: KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO HIŠA KAMNA
Kontaktni podatki organizatorja: Dušan Kopušar.

Godalni orkester in solisti: Žan Legat - bandoneón, Ravi Shrestha - kitara, Felipe Prenz Kopušar - violina.

Dirigent: Igor Zobin

 

PROGRAM:

Astor Piazzolla
Las cuatro estaciones porteñas, za violino in godalni orkester
Doble Concierto para bandoneón, za bandoneón, kitara in godalni orkester

Oblivion, violina, bandoneón, kitara in godalni orkester

 

IGOR ZOBIN je slovenski glasbenik mlajše generacije, dirigent, harmonikar in skladatelj, rojen v Trstu. Leta 2022 je izvedel projekte: Dvojna operna produkcija Der Schulmeister (G.P.Telemann) in Il maestro di cappella (D.Cimarosa) v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Kragujevac, Piccolo Opera Festivalom; Dvojna operna produkcija ter snemanje RAI, La cantante (M.Agostini) ter La scuola di guida (N.Rota) v sodelovanju z Go!2025 in Piccolo Opera Festivalom; Projekt na Mednarodni koncertni sezoni v Gradežu s prvimi izvedbami del skladateljev T. Jercog ter G.Tortore v sodelovanju z Go!2025; Projekt na Mednarodni koncertni sezoni sodobne glasbe Traiettorie v sodelovanju z Ensemble L’Arsenale.

Leta 2016 je bil deležen posebne zahvale s strani ministra G. Žmavca, Urada RS za slovence v zamejstvu in po svetu ob izvedbi projekta Vseslovenski simfonični orkester; leta 2022 pa posebne zahvale Kabineta predsednika Republike Slovenije ob izvedbi projekta Koncert ob srečanju predsednikov države Slovenije in Italije v sklopu Go!2025.

FELIPE PRENZ KOPUŠAR (1996, Slovenija) violinist in pedagog, leta 2019-2021 je bil član orkestra Akademije La Scala v Milanu, kjer se je izpopolnjeval na dvoletnem izobraževanju za koncertnega mojstra. V podiplomskem študiju (2021/2022) na New York University - Steinhardt School of Culture, Education and Human Development je pridobil umetniško diplomo. Nastopa kot član različnih orkestrov in kot solist. V Milanu je igral pod vodstvom dirigentov, kot so Zubin Mehta, Fabio Luisi, Riccardo Chailly in drugih. Med izvedenimi koncerti v zadnjih treh letih omenjamo:

- Živalski karneval, Orkester glasbene matice in Igor Zobin – dirigent; Slovensko narodno gledališče v Trstu in v Tolmezzo;

- Komorni orkester Furlanije Julijske krajine pod vodstvom Romola Gessija; Felipe Kopušar, solist pri Oblivionu: Radovljica in Devin;

- Maria de Buenos Aires Astora Piazzolle, Komorni orkester Glasbene matice v Trstu pod vodstvom Igorja Zobina, Grad sv. Justa v Trstu, Vila Vipolže in Čedad, Italija;

- Solo recital v The Provincetown Playhouse, New York City;

- Koncerti v okviru festivala Trentino Music Festival, Mezzano in Fiera di Primiero, Italija. Trenutno poučuje violino pri “The Noel Pointer Foundation” v Brooklynu, New York.         

     

RAVI SHRESTHA je kot solist krstno izvedel eno bolj popularnih skladb za solo kitaro: Avtron skladateljice Bojane Šaljič, izvedel je Vivaldijev koncert za kitaro in godala v D-duru na festivalu v Stični, sodeloval pa je tudi s Simfoničnim orkestrom Gimnazije Kranj, s katerim je odigral Rodrigov Concierto de Aranjuez - adagio. Nastopil pa je tudi za protokol predsednika republike. Ravi je bil dolga leta stalni član tango zasedb: Hotel Astor, QuatroPorTango in tango kvinteta Astorpia in se posvečal originalnim delom tango-nuevo skladatelja Astorja Piazzolle. Poučuje kitaro na glasbeni šoli v Radovljici. 

ŽAN LEGAT (1982, Kranj/Slovenija) se je izpoplnjeval na Visoki šoli za glasbo v nemškem Nürnbergu. Podiplomski študij je opravljal na Visoki šoli za glasbo Würzburg v razredu izjemnega prof. Stefana Hussonga. Kot harmonikar, skupaj z violončelom in klarinetom, deluje v mednarodni zasedbi Trio +4. V zadnjih letih posebno pozornost posveča bandoneonu in tangu nuevu Astorja Piazzolle. Kot pedagog je zaposlen v Glasbeni šoli Radovljica, kjer poučuje klavirsko in gumbno harmoniko.

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.Oglejte si tudi