Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
3°C
-7°C
JUTRI
5°C
-8°C

»Detajli in tihožitja«, fotografska razstava Janez Kramar, MF FZS, EFIAP

V fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini v mesecu novembru 2020 razstavlja Janez Kramar, MF FZS, EFIAP  znan fotograf z veliko pridobljenih nagrad vseh rangov doma in v tujini ter z visokimi fotografskimi naslovi, tako domačimi kot mednarodnimi.

S fotografijo se ukvarja že od mladih let, resneje z razstavno dejavnostjo pa od leta 1993, ko se je včlanil v Fotoklub  Jesenice. Fotografira vse, kar se mu zdi privlačno in lepo, najpogosteje pa krajino, detajle in naravo. Na poteh po svetu ga spremlja  popotniška fotografija, neločljiva pa je tudi povezava z  letali, ki jim je posvetil vse življenje.

Doslej je sodeloval  na 538 skupinskih razstavah od tega na 377 v tujini, v 104 državah širom sveta, in pripravil 45 samostojnih razstav, za kar je prejel 241 priznanj in nagrad.

Poleg tega je deloval v žirijah nekaterih domačih in mednarodnih razstav, v organizacijskem delu matičnega kluba, dolga leta pa tudi v organih FZS, ki mu je podelila svoje najvišje priznanje, nagrado Janeza Puharja.

Janez Kramar se predstavla, kot tudi sam poudarja v svoji predstavitvi, z eno njegovih tematik, Detajli in tihožitja.

Detajl je dokaj širok pojem in težko bi ga podrobneje opredelili. Poenostavljeno rečeno, je del celote. Fotografsko so zelo zanimivi in največkrat obdelani arhitekturni detajli, detajli pri oblikovanju, pa tudi v naravi.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi