Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

OŠ Radlje ob Dravi je kulturna šola

Osnovna šola Radlje ob dravi je z začetkom šolskega leta 2013/2014 prejela nazivom kulturna šola. Naziv podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti šolam, ki zadostijo naslednjim kriterijem:

  • kulturno delovanje na vsaj treh področjih v zadnjih treh letih;
  • razvejanost kulturnih področij;
  • število vključenih učencev v redne in obšolske kulturne dejavnosti;
  • udeležba in doseganje vidnih rezultatov na selekcioniranih revijah, srečanjih, festivalih in tekmovanjih (na lokalni, območni, regionalni, državni in mednarodni ravni);
  • obseg izvedenih kulturnih dogodkov za notranjo/šolsko in zunanjo javnost;
  • način in obseg vzpodbujanja mentorskega dela na kulturnem in umetniškem področju.

 

OŠ Radlje je pri ocenjevanju doseganja kriterijev dobila 33 od možnih 35 točk. V petek, 20. 9. 2013, je bila v Cerkljah na Gorenjskem zaključna prireditev projekta KULTURNA ŠOLA. Za učence je bil organiziran ogled novega slovenskega filma Razredni sovražnik, pogovor o vsebini ter srečanje z režiserjem Rokom Bičkom in igralci; za mentorje pa izobraževanje na temo filmske vzgoje. Ob 13. uri se je začela kulturna prireditev, kjer je prisotne med drugimi nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

 

Na osnovni šoli so ponosni, saj so na tej prireditvi prejeli tudi eno izmed posebnih nagrad, in sicer za izjemne dosežke na likovnem in fotografskem področju.

Oglejte si tudi