Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Komedija silvestrska sprava

Župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik Vas vabi na ogled komedije Toneta Partljiča SILVESTRSKA SPRAVA 2000 v izvedbi KD Ožbalt,  ki bo, v soboto 7. decembra 2013,  ob 18.00 uri v veliki dvorani MKC-ja.

 

Kratka vsebina komedije:

Na silvestrski večer, na prelomu tisočletja, se najdeta v isti hiši avstralski Slovenec Franc, ki je prišel na novoletne počitnice v domačo obljubljeno deželo, in oskrbovanec doma za ostarele Jože. Oba se, kot se znajo stari ljudje, najprej spominjata preteklih slabih časov, ko so tudi v prazničnih dneh  trpeli lakoto, saj je bila vojna in so na njiju, ki sta bila uniformirana, streljali tudi za praznike.

 

Toda, glej ga zlomka, hitro ugotovita, da nista bila na isti strani. V hipu med njima ponovno oživi zatajevana mržnja, kar naenkrat izbruhnejo ideološki in sploh predsodki, kar naenkrat udari pri obeh že brezzobih in betežnih starcih staro sovraštvo, želja, da bi pokončal sovraga.

 

V ta spopad se nekako vmešajo domači preko telefona in čistilka Marija, kot nekakšen »mednarodni opazovalec«. Čistilka Marija ve, da mora vsak malo popustiti, če želita imeti vsaj približno mirne praznike; sicer pa jima skuša dopovedati kakšni so problemi današnjega časa.

 

Vstop je prost.

 

Vir: Občina Radlje ob Dravi

Oglejte si tudi