Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Razpis za podelitev občinskih priznanj v letu 2023

Celoten razpis je dostopen v priponki ali na povezavi.

I.

Za leto 2023 se razpišejo naslednja občinska priznanja:

  • 1 NAGRADA Občine Radlje ob Dravi,
  •  največ 5 PLAKET Občine Radlje ob Dravi.


II.

Nagrada Občine Radlje ob Dravi se podeli občanom, pravnim in civilnopravnim osebam za velike dosežke pri razvoju Občine Radlje ob Dravi za večletno delo in rezultate na gospodarskem ali družbenem področju, s katerim se posameznik ali organizacija posebno izkaže in s tem doseže velike zasluge in koristi za občino.

Plaketa Občine Radlje ob Dravi se podeli občanom, pravnim in civilnopravnim osebam za pomembne uspehe pri razvoju Občine Radlje ob Dravi, na kateremkoli področju življenja.

Občinska priznanja se ne podeljuje pravnim osebam, katerih ustanovitelj so občine ali Republika Slovenija.

III.

Pobude za občinska priznanja lahko vlagajo v pisni obliki občani, podjetja, zavodi, politične stranke, krajevne skupnosti in vse druge oblike organizacij in združenj v občini. Pobude za priznanja naj bodo temeljite, podrobno obrazložene in utemeljene; pomanjkljivih pobud komisija ne bo obravnavala. V pobudi naj bo jasno izražena vrsta priznanja, ki naj ne vsebuje alternativ. Predlagatelji naj se osredotočijo tudi na zaslužne ljudi iz preteklosti, ki v letu 2023 praznujejo visok življenjski jubilej. Pobude se vlagajo do vključno 13.6.2023, ki je zadnji dan za vložitev pobude osebno ali oddana priporočeno po pošti. Pobude se vlagajo na naslov: Občina Radlje ob Dravi, Komisija za občinska priznanja, Mariborska 7.

Vse dodatne informacije v zvezi z vlaganjem pobud lahko dobite na sedežu Občine Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7, Radlje ob Dravi in sicer preko e-pošte: obcina.radlje@radlje.si.

IV.

Občinska priznanja se bodo podelila na ustrezni svečanosti.

Predsednik Komisije za občinska priznanja

Metka Erjavec, l.r.


Oglejte si tudi