Logo MojaObčina.si

Radlje ob Dravi

DANES
25°C
13°C
JUTRI
22°C
10°C
5330

Potovanje na drugi planet

V ponedeljek, 22. 11. 2021 smo v vrtcu Radlje ob Dravi, v oddelku 7 izvedli delavnico z naslovom Potovanje na drugi planet.

S tem smo obeležili svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20.11. Delavnica je bila namenjena pogovoru in razmišljanju o otrokovih pravicah. Skupaj smo se odpravili na drug planet, ki smo ga poimenovali Kufa-Mufa. Igrali smo se z glasovi, poimenovanji in na koncu izbrali to ime.
Pogovor je tekel o tem, kaj vse bi vzeli in dali v kovček, če bi odšli na drug planet, kjer ni ničesar.

Pripravili sva vrečko z različnimi stvarmi, ki simbolizirajo določene pravice (plastenka vode - pravica do pitne vode, lesena hiška - pravica do doma, jabolko - pravica do hrane,...) in predmete, ki niso nujno potrebni.

Otroci so najprej s tipanjem poskušali ugotoviti, kaj je v vreči. Ko so imeli predmet pred seboj, smo iskali pomen le tega. Je nujno, da ga vzamemo s seboj? Zanimivo je bilo, da so najprej izbrali tv daljinec, kar v teh časih ni čudno. Odrasli in otroci smo odvisni od elektronskih medijev, nekaterim je to vsa zabava in razvedrilo.

Po drugi strani pa predstavlja odvisnost, težave v komunikaciji, vzpostavljanju socialnih stikov. V nadaljevanju so suvereno izbirali med predmeti in izbrali tiste, ki
so resnično potrebni. Izdelali smo tudi plakat, kjer smo pod sličice napisali odgovore otrok. Na koncu smo se posladkali z bonboni.

Otroci so naju z razmišljanjem in odgovori presenetili. Omenili so na primer: Pravica je, da delaš, kot je prav. (Vsi imamo pravice, zato moramo
ravnati tako, da z zadovoljevanjem svojih pravic ne kratimo pravic drugih).


Brigita Tršar, Sonja Čoderl
Vrtec Radlje ob Dravi

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi