Logo MojaObčina.si

Radlje ob Dravi

DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
16°C
3389

PROJEKT ČISTEJŠI ZRAK

Z namenom zmanjšanja neprijetnih vonjav pri razvozu gnojevke po kmetijskih površinah v neposredni bližini naselja Radelj izvaja Občina Radlje ob Dravi, v sodelovanju z izbranim ponudnikom, testiranje sredstva za razgrajevanje gnojevke. Kot testna kmetija je bila izbrana Kmetija Ižek v Radljah ob Dravi, kmetijska površina, na kateri se izvaja testiranje, pa je parc. št. 753/4, k. o. Radlje ob Dravi.
Lokacija kmetijske površine, na kateri se izvaja testiranje sredstva za razgrajevanje gnojevke:

Razvoz gnojevke:
Obveščamo vas, da se bo razvoz gnojevke, ki ji je bilo v skladu z navodili ponudnika dozirano sredstvo za njeno razgradnjo, na zgoraj označeno kmetijsko površino, izvedel med 13. in 14. novembrom.Pred začetkom doziranja sredstva sta bila odvzeta vzorec obstoječe gnojevke in vzorec zemlje s testne površine. Prav tako bo pred razvozomv analizo oddan vzorec gnojevke.Spremljale se bodo spremembe in obseg neprijetnih vonjav ter primerjale analize oddanih vzorcev.Če bodo analize pokazale, da je testirano sredstvo učinkovito, bo Občina Radlje ob Dravi v prihodnjem letu izvedla javni razpis za sofinanciranje sredstva kmetom, ki imajo kmetijsko obdelovalne površine v okolici naselja Radelj.
Zavedamo se, da neprijetnih vonjav ob razvozu gnojevke ne moremo povsem preprečiti, cilj pa je, da jih poskušamo čim bolj omejiti.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi