Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Odgovor na uradno izjavo NK Radenska Slatina

Spoštovani,

 

Občina Radenci je v  pogodbi in v pravilniku jasno določila uporabo  nogometnega travnatega in igrišča z umetno travo. Še enkrat ponavljamo, da imajo člani Nogometnega kluba Radenska popolnoma brezplačno uporabo slačilnic, igrišča z umetno travo, atletske steze in malega nogometnega igrišča, ki je v fazi izgradnje in je predvidoma v uporabi od marca 2022. Enako velja za Nogometno šolo Slatina.

 

V pravilniku je dogovorjeno, da NK Slatina lahko uporablja tudi igrišče z naravno travo s tem, da plača pripravo igrišča za nogometno tekmo v višini 90,00 eur in v primeru ,da je igrišče funkcionalno pripravljeno na tekmo. Od vas smo pričakovali, NZS pa nam je potrdila, da niste prijavili nogometno igrišče z umetno travo kot možnost igranja vaših tekem (v tem primeru ne bi bilo potrebno plačati pripravo igrišča).

 

Opozarjamo vas tudi, da za zadnji dve leti niste podali poročilo o uporabljenih cca. 50.000,00 eur javnih sredstev.

 

Od vas pričakujemo, da podate vlogo na NZS Pomurje in prijavite igrišče z umetno travo kot igralno površino za vašo ligo. Seveda pa vam bo  Občina Radenci omogočila igro tudi na travnati površini, v kolikor bo to dopuščalo igrišče glede na vremenske pogoje. Želimo vam pojasniti, da igrišče dajemo v komercialni najem tudi iz razloga, ker na ta način rešujemo pred zaprtjem Dijaški dom Radenci, štiri delovna mesta ter deset dijakov, ki jim ne bi bilo omogočeno bivanje za časa šolanja.

 

V primeru, nejasnosti občina Radenci predlaga, da  skličemo sestanek s predsednikom NZS za Pomurje in dogovorimo vse podrobnosti. Ob tej priliki vam želimo povedati, da bo s septembrom na ŠC Ivanke Serec zaključena izgradnja gostinskega objekta, ki bo začel poslovati v začetku septembra. Od sprejema tega dopisa na ŠC Ivanke Serec vašemu društvu ni več dovoljena prodaja pijač.

 

Poslovanje lokala bo urejeno tudi v skladu z Zakonom o športu.

 

Občina Radenci je pripravljena tudi naprej plačevati vse stroške sodnika, prijavnin ter ostalih opravičljivih stroškov seveda pod pogojem, da se o tem redno in pravočasno poroča.

Občina Radenci bo skrbela in zagotavljala, da bodo vse ekipe še naprej imele pogoje varnega treniranja, neomejeno in brezplačno.

 

                                                                                     Roman LELJAK

                                                                                  Župan Občine Radenci

                                                        

 

 

 


 

Oglejte si tudi