Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Kolesarske poti

Raziščite Radence s kolesom, občudujte naravo in uživajte v čudovitih razgledih. Radence in okolico lahko odkrivate na urejenih kolesarskih poteh različnih težavnosti, ki so primerne tako za prijeten družinski izlet kot za tiste, ki si želijo nekoliko bolj zahtevno turo.


POT TRAMINCA

Popeljite se po poti dobre kapljice - tiste iz slatinskega izvira z zdravilnimi učinki in tiste iz grozdja, "od sonca razvajenega", kot pravijo domačini. Od Radencev vas pot popelje čez ljubke vrhove do znamenitega Kapelskega Vrha, kjer se vam bo vzpon poplačal z prečudovitim razgledom na severovzhodni del Slovenije. Nekaj umirjene ravnice boste doživeli v vožnji čez polja do naselja Hrastje - Mota.


OD SLATINE DO VINA

Raziskujte mejna območja Občine Radenci na drugačen način. Zapeljite se do reke Mure in raziskujte skrite kotičke, ki jih nudi prečudovita narava. Uživajte ob žuborenju reke, petju ptičkov. Oči si spočijte ob prečudovitih razgledih, ki jih nudijo Radgonsko - Kapelske gorice. Ob poti se ustavite ob izvirih vrelcev.


POT ŠKRATA RADINA

Ena izmed legend nastanka mineralne vode iz Radencev pravi, da hrup, ki prihaja iz vrelcev, ustvarjajo pridni škrati, ki s kopanjem rovov utirajo pot zdravilni vodi. S pomočjo škrata Radina se zapeljite po turističnih znamenitostih Občine Radenci in raziskujte njeno bogato zgodovino.


RADENSKI KROG

Radenski krog predstavlja pravo pustolovščino za vse kolesarje, ki želijo raziskovati območje po stranskih poteh. Pot se začne v Radencih in nadaljuje proti Turjancem mimo rimskodobne gomile do Janževega Vrha ter skozi Boračevo nazaj v Radence. Pričarala vam bo prečudovite razglede in prikazala skrite kotičke, ki jih poznajo le domačini.


OD RAVNICE DO GORIC

Pomurje je dežela širokih polj, zaobljenih goric, štorkelj in zdravilnih voda. Ta pot vas bo vodila po tem koščku Slovenije in vas ne bo pustila ravnodušne. Kolesarili boste po pomurskih ravnicah do Radgonsko - Kapelskih goric in občudovali boste pestrost pokrajine, ki vas bo navduševala z odpirajočimi pogledi.


MURSKA KOLESARSKA POT

Čarobna pokrajina ob reki Muri s svojo naravno ohranjenostjo in navidezno nedotakljivostjo očara vsakega popotnika, bodisi pohodnika bodisi kolesarja. Je kaj lepšega kot kolesarjenje v objemu zelene pokrajine, obdane z rumenimi polji in neskončnimi travniki, skrivnostnimi gozdovi, opojnimi vinogradi in mehkimi griči?


Oglejte si tudi