Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Uspešna čistilna akcija 2019

V soboto, 13. aprila 2019 dopoldne je v vseh naseljih preddvorske občine potekala čistilna akcija. Občina Preddvor jo je tako kot lani organizirala v sodelovanju z Osnovno šolo Matije Valjavca. Učenci so se akciji pridružili v vaseh, kjer živijo, potem pa po navodilih vodij akcije ter ob spremstvu učiteljev čistili področje, ki jim je bilo dodeljeno, člani športnega društva pa so imeli svojo skupino.

»Menim, da je izvedba čistilne akcije v sodelovanju s šolo odlična zamisel, niti ne toliko z vidika pobranih smeti, bolj z vidika vzgoje in odnosa do okolja. Otroci na ta način doživijo, da mora v naravo odvržen odpadek nekdo slej ko prej pobrati, zato ga ni dobro kar tako nekam odvreči. Navsezadnje smo letos zbrali nekoliko manj smeti kot v preteklih letih, kar je morda, upam da je tako, odraz osveščanja ljudi. Pohvala gre tudi učiteljicam, nekatere se že dobro znajdejo na trasah, kjer so bile z učenci že lani, znajo predvideti kam iti in koliko časa bodo potrebovali za določeno območje,« je po akciji povedal župan Rok Roblek. »Veseli smo, ker se nas je kljub bolj slabemu vremenu toliko zbralo. Občinska uprava se vsem, ki ste sodelovali pri koordinaciji in izvedbi akcije zahvaljuje za sodelovanje. Če ima pa mogoče kdorkoli kakšne predloge za izboljšanje v naslednjih letih, jih pa z veseljem sprejmemo.«

V Kokri in Bašlju so k akciji aktivno pristopili tudi člani tamkajšnjih turističnih društev, okolico nogometnega igrišča Za žago pa so čistili člani ŠD Preddvor. Predsednica TD Bašelj Jana Smolej je s potekom akcije zadovoljna: »Cel Bašelj je očiščen, čistili smo tudi strugo Belice in Gamsovo pot. Da bi le čim dlje ostalo tako! Žal opažam, da se ponekod smeti že spet pojavljajo. Otroci so bili pa na akciji pridni, še posebej veseli so bili, ker so na koncu dobili hrenovke.« Tudi Darja Delavec, koordinatorica skupine, ki je čistila središče Preddvora, parkirišča in okolico ekološkega otoka ter ob cesti do kapelice, je pohvalila otroke. »Zlasti mlajši so bili zelo zagnani za delo,« je dejala.

Petra Lombar Premru

Foto: Darja Delavec, Jana Smolej, Tina Vidmar, Vili Šušteršič, Petra Lombar Premru,

Oglejte si tudi