Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Vodni dnevi na OŠ Matije Valjavca Preddvor

V organizaciji Komunale Kranj trenutno potekajo Vodni dnevi - predstavitev oskrbe s pitno vodo in spodbujanje pitja vode iz pipe učencem osnovnih šol v občinah kjer izvajamo gospodarsko javno službo. Obiskali smo že OŠ Šenčur in OŠ Matije Valjavca Preddvor. 

Program je razdeljen v nekaj vsebinskih delov, ki ga skupaj s sodelavci SE Vodovod in še z dvema vodnima someljejema (od petih, ki jih imamo v Sloveniji) v dveh šolskih urah predstavimo učencem višjih razredov osnovnih šol.

Prvi del je posvečen predstavitvi vodovodnega omrežja, črpanju in distribuciji vode (od kod priteče voda, na kakšen način, vodni krog, priključitev, jaški, števci …). Sledi osvetlitev področja zagotavljanja kakovosti pitne vode, razlaga pomena pitja vode iz pipe in kakšen vpliv ima na zmanjševanje odpadne embalaže.

Zadnji del pa obsega pregled različnih vod iz celega sveta, pravilno okušanje in degustiranje različnih okusov vod, priprava naravnih sestavin za dodajanje pitni vodi in mešanje vodnih koktejlov.

Pri urah sta se nam pridružila tudi župana obeh občin Ciril Kozjek, Občina Šenčur in Rok Roblek, Občina Preddvor ter direktor Matjaž Berčon. Vsem so učenci zastavljali zanimiva vprašanja in se na drugačen in zabaven način spoznali s pomenom pitne vode za življenje.

Novica je objavljena na našem FB profilu in spletni strani 

(vir: preddvor.si)

Oglejte si tudi