Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Sobotna šola za radovedne in vedoželjne otroke

V soboto, 17. novembra 2018, preddvorska šola ni samevala, saj smo organizirali sobotno šolo, na katero smo povabili vse radovedne, vedoželjne in nadarjene učence.

Učenci so lahko sodelovali na različnih delavnicah, ki so jih pripravili naši učitelji, in z različnimi igrami  razvijali socialne veščine.

Na geografsko-jezikovni delavnici so spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Grčije, se naučili napisati svoje ime v grščini, spoznali grško abecedo, iskali podobnosti v besedišču obeh jezikov, se naučili nekaj najbolj osnovnih besed, peli in poiskusili grške specialitete.

Na likovni delavnici so oblikovali izdelke za novoletno tržnico in se družili, na eksperimentalni so spoznavali kemijske procese v domači kuhinji, na angleški pravljične like, se z njimi poigrali in zapisali zgodbo tudi v angleškem jeziku, na slaščičarsko-humanitarni  delavnici pa so pekli dve vrsti peciva in bio ovsene piškote, s katerimi so se posladkali vsi prisotni udeleženci.

Sobotne šole se je udeležilo 41 učencev. Zadovoljni in utrujeni so odšli domov, čeprav so nekateri zjutraj težko vstali.

Mirjana Črnac, koordinatorica

Oglejte si tudi