Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
2°C
-4°C
TOR.
4°C
-2°C
Deli

Začetek skavtskega leta

Si želiš doživeti nepozabne dogodivščine, več časa preživeti v naravi, spoznati nove prijatelje in skupaj pomagati okolju in ljudem v njem? Si star od 11 - 21 let? Pokaži, da si upaš in se nam pridruži. Postani skavt!

Slovenska skavtska organizacija (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) je prostovoljna nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih.

Temelji na načelih, ki jih je v začetku 20. stoletja napisal Robert Baden-Powell, ustanovitelj skavtskega gibanja. V Sloveniji smo skavti aktivni od leta 1990, začetki pa segajo v čas pred vojno. 

V Sloveniji je približno 5000 aktivnih skavtov, vodi jih okoli 820 voditeljev prostovoljcev.

Osnovni namen vzgoje v ZSKSS je prispevati k polnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bodo lahko postali trdne osebnosti, odgovorni državljani ter člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti.

Neformalne vzgojno-izobraževalne dejavnosti izvajamo s pomočjo skavtske metode, ki je v svetu priznana kot ena najučinkovitejših neformalnih vzgojnih metod za vzgojo samostojnih ljudi in okoljsko vzgojo.

Lansko leto smo se tudi v Preddvoru odločili ustanoviti lokalno enoto skavtov – imenujemo se steg Preddvor 1. Letos tako voditelji v naše vrste vabimo vse od 6. razreda dalje (tudi dijake in bruce), ki si želite skavtskega znanja, pustolovščin ter življenja v naravi, da se nam pridružite 1. 10. 2017 ob 15:00 v cerkvi v Preddvoru na začetku skavtskega leta. Tam bomo imeli skavtsko mašo in po njej sestanek za starše.
Prijavnice, naše pretekle dogodke in dodatne informacije o nas najdete tudi na naši spletni strani, če pa imate vprašanja, nam lahko vedno pišete na naš mail: preddvor1@gmail.com. 

Bodite pripravljeni!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!