Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Prireditev ob dnevu državnosti in otvoritev novega športnega igrišča v Kokri

Bi se gnetli na tej metli, je bilo naslov letošnje proslave ob dnevu državnosti in slovesni otvoritvi novega športnega igrišča v Kokri. Naslov bi lahko spremenili kar v Kdo bi se gnetel na novem igrišču, kajti gnetlo se nas je kar nekaj, skupaj z gospodom županom Rokom Roblekom in ravnateljem gospodom Jožetom Povšinom, ki sta za začetek prerezala trak in s tem uradno otvorili naše težko pričakovano igrišče. Kot se za vsak uradni dogodek spodobi, smo za začetek lahko poslušali slovensko himno, ki so jo ubrano zapeli šolarji.

Sledila sta govora župana in ravnatelja, kjer sta pozdravila vse udeležence in z lepimi ter spodbudnimi besedami dala zagon učencem, učiteljicam, staršem in krajanom za nadaljnje delo v šoli ter v samem kraju.

Na oder je potem prišla čarovnica, ki je skupaj z mačkom letela proti novemu igrišču, vmes pobirala različne živali in se z njihovo pomočjo izognila ostrim zobem zlobnega zmaja. Da pa igre ne bi bilo prehitro konec, so učenci vmes popestrili program z različnimi glasbenimi in plesnimi nastopi. Tako so nas popeljali v vesolje s pesmijo Zemlja pleše, si med plesom nadeli Ruzak, nas zazibali v Dan ljubezni in še marsikaj. Program pa so zaokrožile še pevke iz Kokre, ki so s svojimi ubranimi glasovi zapele same dve pesmi in skupaj z učenci še zadnjo o Kokri.

Ko je bilo programa konec, je sledila pogostitev, za katero se najlepše zahvaljujemo članom TD Kokra, mamicam in pevkam. Otroci pa so seveda morali preizkusiti vsa naša nova igrala.

 Zapisala: Katarina Prelog Čerič

Oglejte si tudi