Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Ponovoletno srečanje pohodnikov DU Preddvor

V četrtek, 18.1.2024,  je bilo veselo med preddvorskimi pohodniki.

Kljub dežju so se najbolj zagreti peš odpravili iz Preddvora proti Bregu, ob brdski ograji  do Suhe in zavili nazaj na Visoko. Cilj je bila gostilna pri Logarju, kjer je že čakal večji del pohodnikov. Saj bomo še lahko hodili v lepem vremenu, vseeno pa čestitke najvztrajnejšim! Osrednji del srečanja je bil namenjen druženju, dobri hrani in pijači, zdravici slavljencu   Zvonetu Grobovšku, nekateri so celo zaplesali ob Zvonetovih zvokih harmonike. To je »tisti Zvone«, ki je pred skoraj pol stoletja nazaj razveseljeval mlade zaljubljence na takratnih plesih po kulturnih in zadružnih domovih Gorenjske z ansambli: Gorenjski nageljni, Tigri in Biseri. Za dobro sladko hrano so poskrbele tudi pridne »slaščičarke«, za kremne rezine pa skorajšnja rojstnodnevnica Jadranka Vrtlar.

Janez Planinc, vodja pohodniške skupine je povzel lanske spomine, in Marija Velikanje dodala, da smo imeli 36 pohodov z več kot 860 pohodniki. Za spomin je razdelil koledarje za leto 2024 s foto utrinki leta 2023, podal seznam pohodov v letu 2024. Mimi Jelovčan se mu je zahvalila za vodenje, prav tako šoferjema Janezu Sluga in Hariju Peternjelju za varne vožnje, Marjana Podpeskar poročevalcem preko fb, Marko Govekar in Franci Šenk,  in na spletni strani občinskega časopisa Franceska Žumer. 

Razšli smo se dobre volje in upamo, da bo tudi letos vreme, zdravje in še vsa ostala logistika dovoljevala tedenske planinske pohode po Sloveniji.

Besedilo in fotografije: mag. Franceska Žumer

Oglejte si tudi