Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
16°C
6°C
JUTRI
19°C
8°C
3545

Pozdrav letu 2020 v Hudičevem borštu

Na novega leta dan, 1. januarja 2020 so srčni planinci obiskali Zavetišče v Hudičem borštu na Zaplati. Ogledali so si planinske jaslice in skupaj z neutrudljivim oskrbnikom Rajkom Fendetom nazdravili novemu letu.

Med prvimi letošnjimi obiskovalci v Hudičevem borštu so bili podpredsednik PD Preddvor Bojan Lavrinšek, Živko Drekonja in Franci Ekar, kasneje so se zbranim pridružili še predsednik PD Preddvor Aleš Drekonja, aktiven član PD Marko Cvek, aktiven planinec in kronist Slavko Prezelj, zvesti obiskovalec Zaplate Janez Šenk, Strnišev iz Nove vasi in drugi planinci in planinke.

 V topli koči s pravo planinsko dušo so obujali spomine na nastajanje tega zavetišča na slikoviti in znameniti Zaplati. Spomnili so se tudi na dogodek pred 15 leti, ko je lastnica in posestnica Božena Dev podarila staro lovsko kočo z zemljiščem Občini Preddvor, darilno pogodbo je podpisal takratni župan Franci Ekar. Namen je bil jasen: za javno dobro, za planinsko rekreativno pohodništvo, planinska usposabljanja, pa tudi za lovske namene. S tem so pred 15 leti  »postavil temelje« za obnovo koče in ureditev planinskega zavetišča na Zaplati. Ekar, čeprav že kar v letih, je bil zadovoljen in srečen, da se je ob 15. obletnici, kar sta koča in svet postala in ostala občinska, lahko na licu mesta prepričal, da so preddvorski planinci in lastnik občina dobri, goram in naravi pripadni gospodarji. »To je vendarle največje zadovoljstvo, sreča in veselje,« je dejal.

 

Franci Ekar in Petra Lombar Premru 

Fotografije: Franci Ekar in arhiv PD Preddvor

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi