Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Pohod DU Preddvor na Kranjsko reber oziroma Kašno planino

V torek, 16. julija 2019,   nas je 17 ljubiteljev gora DU Preddvor z našim vodnikom Janezom Planincem spet preživelo čudovit dan v hribih.

Ob sedmih zjutraj smo se z dvema kombijema odpeljali proti 902 metrov visokemu prelazu Črnivec,  kjer smo zavili levo in se še nekaj kilometrov odpeljali po gozdni poti.  Kombija smo parkirali ob gozdni poti in se podali na Kranjsko reber oz. njen vrh Kašno planino na višini 1453m. Pot nas je vodila skozi gozd, v katerem smo lahko občudovali visoke smreke in se nazadnje po travnati vzpetini povzpeli na izjemno razgleden vrh Kranjske rebri oz. Kašno planino. Tu se nam je odprl pogled na vrhove oz. verigo  Kamniško-Savinjskih Alp z Veliko planino, Kočno in Grintovcem, naprej Planjavo in Ojstrico v ozadju, malo bližje Raduho in Okrešljem, ter v neposredni bližini z Lepenatko, Rogatcem, Menino planino in tik pod nami Kamniškim gradom s Kamnikom ter Mengšem, Domžalami in Ljubljano. Razgled smo zaključili s Škofjeloškim hribovjem. Tudi malica je bila zaradi sončnega vremena in razgleda boljša.

Spustili smo se na drugo stran pobočja, ki nas je obdarovalo  z grmičevjem borovnic, kjer smo se jih resnično najedli. Še bi se »pasli« med njimi, če nas ne bi vabila pot v dolino po gozdni cesti nazaj proti Črnivcu.

Bili smo si enotni, da smo spet preživeli čudovit dan v hribih, ki smo ga, kot običajno, zaključili s kavico na Črnivcu in se srečno vrnili v Preddvor.

 

Zapisala: mag. Franceska Žumer

Fotografije: Janez Planinc

Oglejte si tudi