Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Izlet najstarejših iz DU Preddvor na Zasavsko Sveto goro

Vsako leto na izlet odpeljemo naše najstarejše člane, stare 80 in več let, seveda tiste, ki se ga še lahko udeležijo.

Letos smo obiskali Zasavsko Sveto goro, ki se nahaja med Litijo in Izlakami. Je priljubljena izletniška točka, med Marijinimi prazniki pa so na to goro množična romanja. Z vrha, na katerem stoji župnijska cerkev Marijinega rojstva, se ob lepem vremenu odpre čudovit razgled na Posavsko hribovje, vidi pa se še dlje, celo Snežnika in Julijskih Alp.

Čeprav smo zjutraj že občutili nekaj kapelj dežja, se nam je,  ko smo se vzpenjali proti vrhu, odprlo nebo. Bilo je zares čudovito, prelep razgled, ogledali smo si cerkev in okolico, kjer je zelo  lepo urejeno. Župnikova gospodinja nam je razkazala tudi cerkev in predstavila njeno zgodovino, mašo pa smo imeli v kapeli zaradi lažjega dostopa nas in župnika Maksa.

Vseh skupaj nas je bilo 66, poln avtobus in še en osebni avto za pomoč pri prevozu težko hodnih. Med potniki so bili kar 4 člani z 90 in več leti. Povabili smo tudi naše pevke, ki so čudovito popestrile mašni obred. Po maši smo se odpravili proti planinskemu domu, kjer nas je čakalo kosilo. Prijetno okrepčani in polni lepih vtisov smo se zadovoljni vračali proti domu.

Marija Velikanje

Oglejte si tudi