Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Ministrica na obisku v Jelovici v Preddvoru

Podjetje Jelovica hiše, je v sklopu obiska vlade na Gorenjskem gostilo ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak.
Popoldanski obisk je bil namenjen ogledu proizvodnje hiš ter pogovoru o aktualnih temah na področju zaposlovanja in poslovanja. Skupina Jelovica po besedah območne službe ZZRS  spada med najboljše zaposlovalce v regiji.  

Po besedah gostiteljev Gregorja Benčine, predsednika upravnega odbora skupine Jelovice in Janeza Puclja, izvršnega direktorja Jelovica hiše za podjetje predstavlja izziv prav iskanje delavcev deficitarnih poklicev, saj rast in razvoj podjetja temelji tudi na zagotavljanju kakovosti izdelkov domačim in tujim kupcem. Ministrica je pohvalila dobro sodelovanje s službami na področju zaposlovanja ter predstavila nove projekte, ki jih ministrstvo pripravlja, med drugimi tudi na področju vključevanja mladih v proces dela.

Jelovica hiše večino svojih produktov izvozi na zahodne trge, zato je neprestana inovativnost in razvojna usmerjenost nujna. Gregor Benčina je izpostavil prednosti večje fleksibilnosti zaposlovanja. Dobrodošla bi bila tudi podpora države pri mednarodnem poslovanju z manj administrativnimi ovirami pri izvajanju projektov v tujini z domačimi delavci. Postopek napotitve na delo v tujino za naše delavce je namreč precej zapleten.

Jelovica hiše je znana po gradnji javnih lesenih nizkoenergijskih objektov, kot so vrtci, šole, dvorane, domovi za starejše občane. V podjetju si želijo več podpore s strani države pri odločitvah za leseno montažno gradnjo v javnem sektorju.

 

 

O skupini Jelovica

Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, oken in vrat, ki proizvode ponuja na 23 svetovnih trgih. Je izvozno usmerjeno podjetje, saj več kot polovico proizvodov proda na tujih trgih. Skupino Jelovica danes sestavljajo tri družbe, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo hiš, oken, vrat ter polizdelkov iz lesa. Proizvodnja je organizirana na dveh lokacijah, prodajno servisne centre Jelovica pa lahko najdemo po vsej Sloveniji. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in visoki standardi, ki jih Jelovica uporablja, zagotavljajo kakovost in dolgoročno uporabo tudi najbolj zahtevnemu kupcu. Na osnovi takšne usmeritve so proizvodi Jelovice zanimivi za izvozna tržišča, kjer še vedno ustvarijo več kot polovico celotne realizacije. Med največja tržišča uvrščajo predvsem zahtevne trge, kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Španija, Italija, Izrael, Rusija, Japonska, pa tudi razvijajoče se trge, kot so Ukrajina, Bolgarija ter območje bivše Jugoslavije. Na tujih trgih Jelovica nastopa pretežno prek svojih partnerjev, svojo blagovno znamko pa krepijo s prisotnostjo na pomembnejših mednarodnih sejmih.

Kot prva zelena družba z več kot 100-letno tradicijo skrbi tudi za svoj trajnostni razvoj, saj je s postavitvijo sončne elektrarne pridobila prvo plus-energijsko tovarno in družba vso energijo, ki jo porabi za svojem delovanje, proizvede iz sonca, vode in biomase.  Več na www.jelovica.si.

 

 

Oglejte si tudi