Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Gledališka komedija Tartuffe

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje se s predstavo SNG Nova Gorica zaključuje niz predstav gledališkega abonmaja Nasmejmo se! Na voljo je še nekaj vstopnic za izven. Gledališko komedijo Tartuffe si lahko ogledate v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah, v četrtek, 10. marca 2016, ob 20. uri.

Satirična komedija govori o bogati meščanski družini, v kateri hodi mladina svojo sentimentalno pot, oče Oregon pa zapleteni medgeneracijski situaciji ni kos. Zgodi se, da neko nedeljo v cerkvi sreča menda obubožanega podeželskega plemiča, ki ga omreži s svojo moralno pokončnostjo. Plemiču je ime Tartuffe in je brez prebite pare, zato mu Oregon ponudi streho nad glavo in gmotno udobje, v zameno pa bo Tartuffe nadzoroval moralne standarde in obnašanje v hiši. Člani rodbine takoj zaslutijo, da je v njegovi gorečnosti nekaj preračunljivega in kmalu se izkaže, da so njihove slutnje še kako upravičene.

 

Avtor priredbe tega znamenitega dela Jean-Baptista Molièra je dr. Primož Vitez, nastala je pod režisersko taktirko Vita Tauferja, v njej pa igrajo Gojmir Lešnjak - Gojc k. g., Iztok Mlakar, Teja Glažar, Helena Peršuh, Peter Harl, Urška Taufer k. g., Nejc Cijan Garlatti, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Žiga Udir, Andrej Zalesjak, Loquillo, Dean Petrovič in Bogdan Repič.

Cena vstopnice: 15 €
Prodajna mesta: TIC Cerklje, Krvavška c. 1b, Cerklje in abonma@nasmejmo.se

 Organizator: 

PIJAR, JANJA REHBERGER CERKVENIK S.P., PRODUKCIJA, ORGANIZACIJA, PR DOGODKOV

 

Oglejte si tudi