Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

VIKEND ZABAVE - PREDDVOR 2016 uspešno pod streho

Minuli konec tedna je bil Preddvor v znamenju Vikenda zabave, tradicionalne prireditve, ki jo je Agencija Media butik že deveto leto pripravila v sodelovanju z Občino Preddvor.
V četrtek zvečer je poln šotor ljubiteljev dalmatinskih napevov še kako prišlo na svoj račun. Najprej se je z a cappello izvedbo predstavila Klapa Mali grad izpod kamniških planin. V trinajstih letih delovanja so fantje stkali tesne prijateljske vezi s številnimi klapskimi zasedbami, najbolj pri srcu in tudi v pomoč pri učenju dalmatinskih pesmi, pa jim je Klapa Kvarner iz Bakra pri Rijeki. Ta neprekinjeno deluje od leta 2000 in šteje osem članov. Veliko nastopa na Hrvaškem in tudi v drugih evropskih državah. Viden uspeh je Klapa Kvarner dosegla na svetovnem tekmovanju v a cappella petju v Gradcu, kjer je v močni konkurenci osvojila dve drugi mesti.

Dobro ogreto občinstvo je bilo od prve pesmi pripravljeno na petje in sodelovanje. Na noge pa jih je spravila Klapa Maslina, najstarejša klapa iz območja Šibenika, ki deluje že polnih štirideset let. V njihovem repertuarju je bilo slišati največje uspešnice, od Da te mogu pismom zvati, Ružo crvena, Ribari, Ne diraj moju ljubav, Vela luka in druge. Ker v Sloveniji veliko nastopajo, pa vedno v program umestijo tudi legendarni viži V dolini tihi in Slovenija od kod lepote tvoje.

»Klapo Maslina sem že večkrat poslušala, a takega vzdušja in vznesenega govora Branka Bubice še nisem doživela,« je povedala ena od obiskovalk. »Občinstvo je uživalo od prve do zadnje minute, vzdušje v šotoru je bilo enkratno, nastopajoči smo se na odru odlično počutili,« je po nastopu povedal Boris Selko iz Klape Mali grad. »Bili ste odlična publika, peli ste z nami cel večer in nas spodbujali s svojimi aplavzi,« je občinstvo pohvalil Branko Bubica, vodja Klape Maslina. »Lepo je pri vas. Upam, da se bomo še kdaj srečali in da bodo koncerti dalmatinskih klap v Preddvoru postali tradicionalni,« je organizatorju, Agenciji Media butik, zaželel Lujo Alač iz Klape Kvarner.

»Dolgo časa smo zbirali pogum za organizacijo dalmatinskega večera v Preddvoru, po devetih letih pripravljanja Vikenda zabave pa je očitno napočil pravi čas. Veseli me, da smo gostili pod šotorom ljudi iz različnih koncev Slovenije in da smo jim polepšali večer ter s pesmijo vzbudili skomine po poletju. Vsekakor pa ostajamo zvesti tudi domačim zabavnim in narodno-zabavnim ansamblom, brez katerih ne mine noben naš koncert ali prireditev,« je po velikem organizacijskem zalogaju zadovoljen povedal Boštjan Avsec, organizator in direktor Agencije Media butik.

Petkov in sobotni večer pa sta minila v znamenju domačih ansamblov: Dejana Vunjaka in Brendijevih barab v petek, v soboto pa sta za dobro vzdušje in ples skrbela skupina Calypso in veseliSVATJE, s katerimi je še zadnjič pred odrskim odhodom na porodniški dopust zapela pevka Anita Kadenšek.

Generalni pokrovitelj prireditve je JELOVICA d.d., glavni sponzor pa AVTO HIŠA LUŠINA, pooblaščeni prodajalec vozil Hyundai in Suzuki iz Gosteč pri Škofji Loki. Iskreno se zahvaljujemo tudi ostalim pokroviteljem in donatorjem na prireditvi.

Media butik napoveduje že tradicionalni jesenski dvodnevni dogodek, PIRFEST – PREDDVOR 2016, ki bo 16. in 17. septembra pod velikim šotorom na dvorišču podjetja Jelovica hiše v Preddvoru.

 

Oglejte si tudi