Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

SMRT MOTORISTKE OB PODORU KAMENJA V DOLINI KOKRE, POVOD ZA SESTANEK ODGOVORNIH

Župana Občin Preddvor in Jezersko, Miran Zadnikar in Jurij Markič, sta danes dopoldne sklicala sestanek na temo analize ukrepov  za odpravo posledic ledene ujme februarja letos. Prav tako so bili obravnavani in podani predlogi strokovno tehničnih rešitev za zmanjšanje možnosti padanja kamenja, panjev in dreves z erodiranih pobočij na državno cesto Preddvor – Jezersko. Spomnimo, da je prav na tej relaciji prejšnjo nedeljo, 27. julija zaradi podora kamenja življenje izgubila avstrijska motoristka. Dogodek je bil tudi vzrok sklica najbolj odgovornih za eno mizo v Preddvoru.
 

Sestanek je vodil župan Občine Jezersko Jurij Markič, prisotni pa so predstavili svoj strokovni pogled na dogodek. Iz vseh izvajanj je bilo zaključiti, da so vse pregledne in ostale strokovne službe vzdrževanja ceste, delo opravile brez pripomb. Dogodek je nesrečen slučaj, na katerega ni bilo moč vplivati.

Predstavniki DRSC so povedali, da je bil dan po dogodku sklican sestanek, na katerem je bilo dogovorjeno, da se poveča pogostnost nadzora s strani pregledne službe, da se temeljito pregleda pobočje kjer se je zvalila usodna skala, sočasno pa tudi podrobneje pregleda ostala žarišča potencialnih podorov. Pregled območja nezgode je bil opravljen in bo poročilo izdelano danes, pregledi ostalih območij pa so v teku. Pri konkretnem primeru je bilo ugotovljeno da gre dejansko za posledico delovanja narave (žled, divjad…) saj v tem območju niso izvajali nikakršnih gozdarskih del. Prav na potencialne nevarnosti nestrokovnih gradenj gozdnih prometnic je bil opozorjen tudi predstavnik ZGS.

Ko bodo znani rezultati pregledov, bo možno načrtovati ukrepe, katerih realizacija pa bo žal odvisna od sredstev v državnem proračunu.Dejstvo je, da je območje doline Kokre obdano s strmimi bregovi in skalnatim terenom, zato tak dogodek ni zanemarljiv in previdnost uporabnikov regionalne ceste ni odveč.

Oglejte si tudi