Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Za varnejše šolske poti in bolj tekoč promet v okolici šole

Občina Preddvor je v dneh pred začetkom pouka poskrbela za dela, ki bodo na šolskih poteh omogočila večjo varnost v prometu.

Da bo promet v okolici šole bolj tekoč, v teh dneh širijo cesto izpred šole poti vrtcu, ki bo odslej kategorizirana kot enosmerna cesta in ne le kot dostavna pot. Za dela skrbi domači izvajalec, podjetje Gragor nizke gradnje Tomaž Rogelj s.p., zaključena pa bodo v prihodnjem tednu, ko bodo na razširjen del vozišča položili asfalt in uredili novo prometno signalizacijo, torej talne označbe in prometne znake. Dokler dela ne bodo končana, velja dosedanji prometni režim, vožnja po novem - razširjenem delu ceste pa še ni dovoljena.

Pomembna novost v prometnem režimu ob šoli bo tudi pet posebej označenih parkirnih mest za stranke šole, namenjenih kratkotrajnemu parkiranju do največ dve uri, kar bodo vozniki morali ustrezno označiti s parkirno uro.

K večji varnosti bodo pripomogle osvežene, na novo pobarvane cestne oznake: prehodi za pešce in opozorila na bližino šole, ki se spet dobro vidijo. Dela so v ponedeljek izvedli delavci podjetja Signa d.o.o. Mengeš.

Ker je ponekod bujno rastje oviralo hojo po pločnikih, se v teh dneh ureja grmovje ob šolskih in nekaterih drugih poteh. Odstranjen je bil tudi grm pri prehodu za pešce v bližini vrtca, ki je močno zmanjševal vidljivost pešcev pri prečkanju: le ti niso imeli dobrega pregleda na iz središča vasi bližajoča se vozila, prav tako vozniki niso mogli videti čakajočih pešcev.

Še par dni, pa bodo v prometu spet otroci in mladina. Vozniki, bodimo pozorni, upoštevajmo opozorilne znake in pravila, da bodo na poti v šolo in domov varni.

P. L. Premru

 

Oglejte si tudi