Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
2°C
-4°C
SRE.
-1°C
-1°C
Deli
2674

Preddvorčani na obisku v Srbiji

Predstavniki Občine Preddvor so v okviru prijateljskega sodelovanja z občino Blace znova obiskali Srbijo. Povod tokratnega obiska je bilo balkansko prvenstvo mladih v šahu, katerega so se na povabilo blaškega in ob podpori preddvorskega župana udeležili tudi uspešni mladi šahisti iz šahovskega krožka Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor. Šesterici šahistov (Andrej Bone, Luka Ekar, Aljaž Podpeskar, Teja Prestor ter Luka in Miha Šlibar) in njihovemu mentorju Matjažu Šlibarju so se na potovanju v dobrih 800 km oddaljeno mesto pridružili župan Miran Zadnikar, podžupan Janez Brolih in ravnatelj šole Bogdan Sušnik. Za vožnjo kombija je poskrbel gasilski veteran Janez Polajnar, mladino pa sta spremljala še učiteljica Petra Lombar Premru in navijač Martin.

Šahisti so z osvojenima pokaloma za prvo in drugo mesto med dečki do 11 let, ki sta ju z odlično igro priborila brata Miha in Luka Šlibar, ter dobrimi nastopi vseh ostalih več kot izpolnili pričakovanja in zelo uspešno končali svoj prvi nastop na mednarodnih turnirjih.

Poleg šahovskega tekmovanja pa je bil obisk Blac namenjen tudi snovanju novih načrtov za sodelovanje obeh občin. »Dogovorili smo se, da bodo tamkajšnji mladi šahisti v maju nastopili na šahovskem turnirju v Preddvoru ter en dan sodeloval pri pouku na preddvorski šoli. Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje na področju folklore – preddvorski folkloristi bodo junija nastopili na mednarodnem folklornem festivalu v Srbiji,« je povedal župan Miran Zadnikar.

Zadovoljstvo je vsem udeležencem prineslo tudi spoznavanje druge dežele. »Postanek na potovanju smo združili s sprehodom skozi staro mestno jedro Beograda in občudovanjem sotočja Save in Donave. V Blacah pa smo si med drugim ogledali osnovno šolo in jo primerjali s preddvorsko. Našo obiskuje pol manj učencev in je dosti bolj sodobno in moderno opremljena, njihova pa ima več kotičkov na hodnikih, imajo celo vodomet, zanimive pa so tudi stenske poslikave,« so ugotavljali šolarji.

Petra Lombar Premru

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij