Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Preddvorski svetniki soglasno sprejeli Odlok o Koncesiji za gospodarsko javno službo za področje komunalnih odpadkov in Odlok o javno zasebnem partnerstvu za zbirni center za odpadke v Tupaličah

Na januarski seji preddvorskega občinskega sveta sta bila poleg proračuna sprejeta še dva pomembna odloka. V prvem branju so obravnavali Odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdeIave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov z območja občine Preddvor. Svetniki so županu dali pooblastilo za podpis pogodbe z Regijskim centrom za ravnanje z odpadki Ljubljana (RcERo Ljubljana).  Analiza, ki jo je pripravila Komunala Kranj za to točko je pokazala, da so ključni razlogi za pristop k tej pogodbi najugodnejša cena, dolgoročna stabilnost ter obrati, ki razpolagajo z vsemi ustreznimi dokumenti. Odvozi smeti ostajajo še vedno v pristojnosti Kmunale Kranj. Podpis pogodbe bo župan opravil takoj, odvoz smeti pa bo v občini potekal tekoče, kot že sedaj poteka na to področje. Odlok bodo v drugem branju, ko bo stopil v veljavo, verjetno sprejemali naslednji mesec.

V drugem branju je bil sprejet Koncesijski akt za izvedbo projekta Izgradnja zbirnega centra Preddvor, torej odloka o javno zasebnem partnerstvu pri izgradnji tega centra, ki je s tem stopil v veljavo. Sledil bo izbor izvajalca za izgradnjo centra, ki bo ob čistilni napravi v Tupaličah. Izvajalec bo center upravljal 10 do 15 let, občina oziroma uporabniki pa bo odplačevala letno najemnino, po tej dobi pa bo zbirni center prešel v last in upravljanje občine Preddvor.

Oglejte si tudi