Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Preddvorski Občinski svet je zasedal na 18. redni seji

Minulo sredo, 12. aprila 2017, je na 18. redni seji zasedal preddvorski Občinski svet.

Najprej so obravnavali in soglasno sprejeli zaključni račun za leto 2016.

Sledila je druga obravnava Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu ZgB 07 - Zgornja Bela. Gre za zazidljivo območje za osem hiš na robu vasi v smeri proti Bašlju, sam odlok pa je predstavila pripravljavka iz Regijske razvojne družbe Domžale. Glede na korektno pripravljen odlok je bila edina pripomba s strani enega od svetnikov obremenjenost in morebitne poškodbe okoliških cest med gradbenimi deli. Po razpravi so oblikovali dopolnilni sklep, ki ne bo veljal le za obravnavano območje, pač pa za celotno občino: ceste bodo generalno in redno pregledovali, pozorni bodo zlasti na hitre, večje poškodbe ter poškodbe zaradi malomarnosti, saj je zanje odgovoren povzročitelj.

Naslednja točka je bil Odlok o javnem redu in miru, katerega osnutek so pripravljali že pred 10 leti, a mu tedaj svetniki niso bili naklonjeni. Na tokratni prvi obravnavi pa je bilo mnenje pozitivno, očitno je potreba po tovrstnem odloku v občini sedaj aktualna. Med drugim namreč natančno določa področja varovanja javnega reda in miru, varstva ljudi in premoženja, varstva okolja in zunanje podobe kraja in obveznosti lastnikov živali. Potrebna bo sicer še ena obravnava, saj je potrebno dokument uskladiti z medobčinsko inšpekcijo in redarsko službo, ki bosta izvajali nadzor.

Svetniki so po prvi obravnavi sprejeli tudi Odlok o občinskih taksah v Občini Preddvor; v skladu z zakonom mednje spadajo tako komunalne kot tudi upravne takse, odlok pa med drugim opredeljuje tudi takse parkiranja na javnih površinah, morebitnega kampiranja ter postavitve stojnic.

Ob koncu zasedanja je omizje župana Mirana Zadnikarja prisluhnilo poročilom odborov, na katera ni bilo posebnih pripomb.

Gradivo obravnavanih področij si lahko ogledate na povezavi http://preddvor.si/mandat-2015-2018/ .
LP

 

Oglejte si tudi