Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

VAJA EVAKUACIJE V OSNOVNI ŠOLI

V soboto, 11. aprila 2015 je v OŠ Matije Valjavca Preddvor potekala vaja evakuacije.
Ob 8.45 je bil v prostorih OŠ Matije Valjavca v Preddvoru sprožen požarni alarm, hkrati pa so bili poklicani tudi prostovoljni gasilci. Operativna enota PGD Preddvor se je na klic odzvala s šestnajst članskim moštvom in štirimi vozili. Po prihodu na kraj dogodka je vodja enote ocenil situacijo in razdelil enoto.

 

Izveden je bil taktični notranji napad, pri katerem je sodelovalo več gasilcev, in sicer štirje napadalci opremljeni z izolirnimi dihalnimi aparati ter opremo za notranji napad, dva gasilca, ki sta ekipo napadalcev oskrbovala z vodo in pa vodja te enote. Izveden je bil tudi zunanji napad z vodo, kjer so gasilci uporabili zalogo vode iz avtomobilov in hidranta. Po uspešno izvedenem notranjem napadu in zunanjem gašenju je bil prostor tudi prezračen.

 

Po tem, ko je bila vaja evakuacije uspešno izvedena in zaključena so se šolarji vrnili v šolo, najmlajši pa so skupaj z učiteljicami ostali pri gasilcih. Predstavili smo jim vozila in opremo, ki jo najdemo v vozilih. Predali smo jim nekaj uporabnega znanja s področja gasilstva, preventive in reševanja ter jih povabili k sodelovanju v vrstah gasilske mladine.

 

Ekipi mladih gasilcev se namreč lahko pridruži vsak otrok, star vsaj 6 let, ki želi pridobiti vsaj nekaj znanja o gasilstvu, sodelovati na gasilskih vajah in tekmovanjih, se družiti in zabavati. Vaje potekajo vsak četrtek ob 18. uri, za dodatna pojasnila in informacije pa nam lahko pišete na našo FB stran ali naš elektronski naslov mladina@preddvor.gz-kokra.si.

Vabljeni!

 

Oglejte si tudi