Na 5. 6. in 7. delavnici programa ŽIVIMO ZDRAVO se je govorilo o prehrani. Rok Poličnik iz Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj je predstavil osnove zdrave prehrane in vpliv zdravega prehranjevanja na ohranjanje in krepitev zdravja od otroštva do pozne starosti, podal je tudi priporočila kako se zdravo prehranjevati, prikazal je model načrtovanja jedilnikov in oblikovanja zdravega krožnika s pomočjo prehranske piramide ter enot živil.
Katra Lesjak, ki prihaja prav tako iz Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj, je spregovorila o označevanju živil. Udeležence je seznanila na kaj morajo biti pri nakupu živil pozorni in kje na embalaži živil so navedeni podatki, ki jih mora kupec pred nakupom prebrati.
Katra Lesjak, ki prihaja prav tako iz Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj, je spregovorila o označevanju živil. Udeležence je seznanila na kaj morajo biti pri nakupu živil pozorni in kje na embalaži živil so navedeni podatki, ki jih mora kupec pred nakupom prebrati.
Na 6. in 7. delavnici je bil prisoten tudi kuharski mojster Jaka Polajžer. V kuharski delavnici je predstavil praktične primere zdravega načina priprave jedi in zdravega krožnika. Udeleženci so pripravljene jedi iz pod rok kuharskega mojstra tudi poskusili.
Zapisala: Marjana Podpeskar Fotografija: Miro Roblek