Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Miklavževanje v Kokri

Tudi letos je našo vas Kokra obiskal prvi dobri mož sv. Miklavž. TD Kokra je letos prireditev izpeljala s pomočjo pridnih in marljivih članov, pomagala nam je tudi Občina Preddvor , ki je prispevala krasna darila za otroke in Zavod za turizem Preddvor, ki je poskrbel, da so se otroci med prireditvijo posladkali z bonboni.

Otroci so se v spremstvu članov družine zbrali v nedeljo, 4.dec.2022 ob 17 ih na vaškem trgu pred cerkvijo v krasnem ambientu pod našim lesenim kozolcem, ki nam je nudil zavetje pred vremenom, ki pa nam letos ni bilo naklonjeno. Prireditev se je začela s čudovito pravljico, ki so jo otroci vneto poslušali in obenem komaj čakali  da se zaključi, saj so težko pričakovali dobrega moža. Po prebrani pravljici so v en glas klicali sv. Miklavža, vendar pa je pred prihodom le tega prihrumela gruča glasnih in jeznih parkeljnov. Otroci se niso vdali in še bolj naglas klicali sv. Miklavža. Sv. Miklavž je prispel v spremstvu dveh angelčkov, zato so se tudi parkeljni umaknili in potihnili.

Sem in tja se je mogoče še kdo oglasil, vendar  ga je hitro Sv. Miklavž umiril. V velikem košu so se skrivala čudovita darila za  otroke, ki so jih že nestrpno pričakovali . Po darilo je prišel vsak otrok sam in pred sprejemom darila se je lepo zahvalil, zmolil ali pa podaril risbico  sv. Miklavžu. Med podeljevanjem daril pa smo se sladkali z okusnimi palačinkami, toplim čajem in kuhanim vinom, da nas ni preveč zeblo. Na koncu prireditve smo se še malo družili in poklepetali.

Za konec pa se še enkrat zahvaljujem TD Kokra  za vso organizacijo in trud pod vodstvom predsednika Jožeta Arneža. Mislim, da smo bili super in se veselim še kakšnega takšnega dogodka kjer pokažemo, da je naša super vas Kokra in da lahko speljemo še kakšen podoben dogodek.

Zahvale  gredo tudi Občini Preddvor za vsa darila in pomoč, ne smem pa pozabiti Zavoda za turizem Preddvor , brez njih prihod in prireditev ne bi bila tako sladka , bonbone imamo vsi radi saj nas spomnijo na brezskrbno mladost in spomine , ko smo tudi mi nestrpno kot otroci pričakovali prihod sv. Miklavža. Mislim, da nam je vsem prav december najljubši mesec , ker kljub mrazu v naša srca  prinaša toplino in veselje .

Zapisala: Maruša Selšek

Oglejte si tudi